Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Blazer je zpět! Nově jako drsné SUV vypadající jako Camaro

David Bureš
Diskuze (9)
Novinka Chevroletu vyplňující mezeru mezi modely Equinox a Traverse bude dostupná se čtyřválcem nebo vidlicovým šestiválcem.

Chevrolet na evropských trzích už nějakou dobu nepůsobí, na domácím americkém trhu však rozšiřuje svoji nabídku. Na scénu vrací jméno Blazer (sako), po velkém dvoudveřovém SUV a pětidveřovém, středně velkém SUV tento název nově nese pětidveřové SUV s agresivním vzhledem.

To se inspirovalo Camarem, což je na první pohled znatelné díky jeho přídi využívající obdobné úzké světlomety a výraznou masku chladiče jako aktuální provedení pony caru od Chevroletu. Nejvýraznější bude vzhled u verze Blazer RS s černě lakovanou maskou, zatímco u provedení Premier bude chromovaná.

„Na cestě vypadá impozantně, zároveň však v srdci splňuje slib všestrannosti jako každé SUV a crossover od Chevroletu,“ říká výkonný ředitel designu Chevroletu John Cafaro.

Video se připravuje ...

S výrazným exteriérem přitom ladí sportovně pojatá kabina, s kulatými výdechy ventilace a nezbytnou obrazovkou multimediálního systému. Dotykový displej má úhlopříčku osm palců, ve výzbroji multimediálního systému nechybí Wi-Fi nebo kompatibilita s Apple CarPlay či Android Auto.

Chevrolet přitom slibuje prostor pro pět cestujících a široké možnosti individualizace vzhledu interiéru. Posádka navíc bude moci využít hned šest USB portů pro své potřeby. K dispozici bude i bezdrátové dobíjení nebo elektronicky zamykatelná schránka před spolujezdcem.

Motory budou nabídnuty dva. Základem bude řadový benzinový čtyřválec o objemu 2,5 litru, který doplní 3,6litrový vidlicový šestiválec. Zatímco základ bude naladěn na 143 kW a 255 N.m, V6 bude disponovat 227 kW a 365 kW.

Oba budou spárovány s devítistupňovým automatem a k dispozici bude i pohon všech kol. Blazer dokonce nabídne výběr mezi dvěma verzemi. Základem bude systém umožňující kvůli spotřebě paliva zcela odpojit zadní nápravu, zatímco vyšší specifikace využijí vyspělejší systém s dvěma spojkami (GKN Twinster jako u Opelu Insignia), zajišťující dokonalou trakci za každých podmínek.

Nový Chevrolet Blazer se na domácím americkém trhu začne prodávat na začátku roku 2019. Do nabídky značky se takto pojmenovaný model vrací po 13 letech. Chevrolet (K5) Blazer bylo velké dvoudveřové SUV nabízené ve dvou generací mezi lety 1969 až 1994, zatímco (S10) Blazer, známý též jako GMC Jimmy, bylo SUV nabízené ve dvou generacích mezi lety 1982 až 2005.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - Barrichello
25. 6. 2018 11:14
Nový Blazer
jedině ve světlých barvách a jedině verzi s chrom maskou. To co vytvořili v té červené se mi vůbec nelíbí, jinak prostě další SUV, aspon že obnovili tradiční jméno
Avatar - praděda7
24. 6. 2018 20:34
Já to vidím,
jako civilizovanějšího velkého bratra Toyoty C-HR.... ;-)
Avatar - chalan66
24. 6. 2018 12:01
Za mňa super
:-) Nie som fanúšik SUV, ale toto sa mi dosť páči a či má , alebo nemá podobnosti s inými značkami neriešim! Dnes má každá značka niečo skopírované od tej druhej. Ako celok je pekné !
24. 6. 2018 05:54
Re: Hezčí brácha...
Chevy je hezčí, ale že bych si byl jistý jak ho za každé situace rozeznám od SF, to tedy nejsem ;-)

[odkaz]
24. 6. 2018 05:51
Re: Hezčí brácha...
;-)