Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pátý ročník soutěže Young Creative Chevrolet: vítězové českého kola

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Letošní 5. ročník celoevropské soutěže studentů uměleckých škol „Young Creative Chevrolet“ zná své vítěze v České republice a na Slovensku.

V návaznosti na loňský úspěch Chevrolet v říjnu minulého roku odstartoval již pátý ročník soutěže Young Creative Chevrolet. Všech pět soutěžních kategorí Móda, Fotografie, Vizuální umění, Video a Hudba – se týká 100. výročí založení značky Chevrolet které amerciká automobilka letos slaví.

V rámci právě probíhajícího ročníku v České republice a na Slovensku bylo odevzdáno ve čtyřech kategoriích celkem 34 prací, přičemž některé z nich jsou kolektivním dílem studentů. O pořadí v jednotlivých kategoriích rozhodovaly odborné poroty; mezi jejich členy nechyběly ani kapacity světového formátu, jako např. fotograf Robert Vano.

Ceny vítězům spojeného českého a slovenského kola odevzdal Pavel Drábik, country manager Chevrolet pro Českou republiku a Slovenskou republiku. Kromě finanční odměny pro první tři práce v každé kategorii je součástí ceny za první místo také postup do celoevropského kola. Nejlepší z nejlepších pak získají kromě jiného možnost stáže ve špičkové firmě konkrétního oboru.

Prolétněme si alespoň vítěze jednotlivých kategorií. V kategorii Fotografie 1. místo získala Juliana Křížová s Jakubem Vlčkem z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V kategorii Vizuální umění se stal vítězem Matej Rudinský, student Fakulty architektury STU Bratislava, v kategorii Video zvítězili Tomáš Hercog, Petr Bača a Jan Berghauer, studenti Univerzity J. E. Purkyně z Ústí nad Labem a konečně v kategorii Móda patří 1. místo Ľubici Mildeové, studentce Fakulty architektury STU Bratislava.

Evropské vítěze jednotlivých kategorií zveřejní mezinárodní porota v průběhu července 2011. Ceny pak budou odevzdány v rámci slavnostního večera pořádaného společností Chevrolet, za účasti vítězů všech disciplin. Dosud se tyto slavnostní večery odehrály v Paříži, Turíně a Berlíně. V soutěži se tradičně daří také našim studentům. Například v kategorii Fotografie již získali jedno vítězství a jedno druhé místo.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)