Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Malibu: Premiéra 1. dubna, záběry z testů již nyní (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Chevrolet jen pár týdnu před oficiální představením nové generace Malibu nechává nahlédnout pod pokličku jejího vývoje.

Testování nových modelů před jejich uvedením na trh je samozřejmostí a Chevrolet chce prostřednictvím informací o podmínkách panujících při vývoji nového Malibu zákazníkům ukázat, že k nim zamíří skutečně důkladně vyzkoušená novinka.

Při vývoji nového Chevroletu Malibu byla údajně využita data z těch nejhorších silnic celého světa, která jsou automobilkou zaznamenávána od roku 1972. Předsériové exempláře absolvovali na uzavřených testovacích tratích i v běžném provozu přes 1,5 milionu mil, při nichž si museli poradit se skutečně velmi špatnými povrchy vozovek.

Vedle testování nastavení a odolnosti podvozku zmiňuje Chevrolet zkoušky v extrémních klimatických podmínkách. Během nich museli testované vozy bezchybně fungovat při extrémně vysokých teplotách až 41,6 stupňů Celsia v arizonské Yumě a samozřejmě i během mrazů až -25 stupňů Celsia při jízdách severní Kanadou.

Malibu strávil také nějaký čas v klimatickém aerodynamickém tunelu v General Motors Technical Center ve Warrenu v Michiganu, kde může být teplota uměle snížena na -40 stupňů Celsia nebo naopak zvýší na 60 stupňů Celsia.

Všechny provedené testy nové Malibu samozřejmě zvládlo a jeho oficiální představení veřejnosti se má uskutečnit 1. dubna na autosalonu v New Yorku. Zahájení prodeje v provedení pro modelový rok 2016 se pak má na severoamerickém trhu rozběhnout koncem letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
12. 3. 2015 17:00
Chybička se vloudila...
Řekl bych, že ve spojení "exempláře absolvovali" je hrubka, jelikož ty "exempláře" zřejmě nejsou životné, že... ;-)