Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Volt vás zachrání před zombie apokalypsou (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Podle nové reklamy na Chevrolet Volt je tento elektromobil s prodlouženým dojezdem ideální pro útěk před hladovými zombíky.

Chevroletu se s modelem Volt v posledních měsících příliš nedařilo a stal se i terčem kritiky republikánských kandidátů na prezidenta USA. Automobilka se proto nyní snaží přilákat zákazníky prostřednictvím nové reklamní kampaně, jejíž součástí je i video, v němž Volt hravě uniká před oživlými mrtvolami.

Prodej Chevroletu Volt se na severoamerickém trhu rozběhl již v prosinci roku 2010 a výrazně zaostává za původními plány. V roce 2011 chtěl Chevrolet prodat 10 tisíc exemplářů tohoto automobilu, ale nakonec showroomy opustilo jen 7.671 Voltů.

Chevrolet Volt je na rozdíl od konvenčních hybridních automobilů poháněn elektromotorem, zatímco zážehový spalovací motor plní funkci generátoru elektřiny.

Prvních 60 km se Volt pohybuje výhradně pomocí elektromotoru, který čerpá energii z lithium-iontových akumulátorů s kapacitou 16 kWh. Když se baterie vybije, začne pracovat spalovací motor, který prodlouží dojezd o 450 km na jednu nádrž, což by mohlo stačit na únik před zombíky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - rohYpnol
24. 5. 2012 22:27
titulky
titulky:

slečna (otvírá dveře): "čau kluci"
muž s krátkými vlasy (obrátí pohled na druhého muže): "já ti říkal, žes měl natankovat aspoň na jedné z těch 3 stanic, kde tankovala..."
zombie (zastaví se a nevěřícně čumí, jak zastavil hybrid): "a jsme v p*, došla i elektřina"
24. 5. 2012 19:58
Asi jsem to nepochopil
ale každé benzinové auto (pokud to neni nějak přehnaně silný motor) dojede tak o 200km víc než tahle Ampera >:D Nebo mi něco uniká?