Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevy Silverado má titul North American Truck of the Year 2007

Ondřej Láník
Diskuze (8)
General Motor zahájil detroitský autosalon ziskem cenných titulů severoamerického auta roku a trucku roku 2007. Aura zvítězila nad favorizovanou Toyotou Camry. Silverado převálcovalo Ford Edge a Mazdu CX-7.

Chevrolet je nejprodávanější značka automobilu v USA, má největší prodejní síť a nabízí širokou škálu automobilů a pick-upů v cenách od 10 do 78 tisíc dolarů. Mezi "full-size" trucky, tedy v největší třídě těchto užitkových vozidel, Chevrolet momentálně na americkém trhu vede.

Nová generace populárního modelu Silverado resp. sesterského GMC Sierra byla představena letos v srpnu a pro své kvality v oblasti konstrukce motorů, podvozku, prostoru pro posádku i náklad, pro ekonomiku provozu, užitečnou nosnost a schopnost táhnout extrémně těžké přívěsy byla zvolena severoamerickým autem roku 2007.

K dispozici jsou široké možnosti individualizace Silverada dle přání a požadavků zákazníka. Vybírat lze například ze tří provedení kabiny, tří rozměrů ložné plochy, pěti podvozků a dvou interiérů.

Nový Chevrolet Silverado se začal prodávat v říjnu 2006, vyrábí se na pěti místech v USA, Mexiku i Kanadě.

Více jsme o novém Silveradu psali při jeho premiéře.

Ondřej Láník
Diskuze (8)
8. 1. 2007 19:26
Re: správny smer designu
Ja by som volil Silverado/Sierra, nie konkretne Silverado. Okrem toho, ak na fotografiach su vpredu v Silverade 2 miesta a v Sierre 3, je iste, ze oba modeli sa ponukaju v oboch prevedeniach (GMC su luxusnejsie ako Chevrolet). Ja by som volil urcite 6-miestnu kabinu. Je to praktickejsie a navyse na 100 percent je operadlo predneho stredneho sedadla sklopne a sluzi potom ako laktova opierka. Takze nekomfortnou konfiguraciou to urcite nebude.
8. 1. 2007 08:13
f150
super, blahopřeji :yes: ale kdybych si vybíral já fullsize truck tak si zvolím buď f150 nebo mark lt. ty jsou mi bližší ... :-)
7. 1. 2007 22:59
správny smer designu
Ked v Detroide 1998 debutovalo predchadzajuce Silverado, bolo to pre mna dalsim sklamanim zo smeru, akym sa design GM uberal. Iste, nebolo to lahke nahradit predchadzajuci model velkeho pick-up Chevy C/K, ktoreho nadcasovy a elegantny design sa postaral o jeho stale krasny zjav. Budem sa len opakovat ak napisem, ze to slo v 2. polovici 90-tych rokov s designom GM dole vodou.... Malibu a ten des na miesto Cavaliera vsak stale pripominaju, ze GM North America este stale dokaze vyprodukovat nudne auta. Ak si spomeniem na studiu full-size pick-upu z Detroidu 2003, neda mi nespytat sa, kde su ohlasovane bocne dvere do korby? A jedna z fotografii interieru GMC Sierra zachranila pred mojim splanutim sklamania od upustenia 3 miest na sedenie v prvom rade. Este ze tak. Teraz by som volil Silverado. Predtym asi Ram, ci F Super Duty, aj ked ten teraz tiez dosledne inovoval. :yes: