Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chryslery PT Cruiser Cabrio i SUV jsou na cestě

Ondřej Láník
Diskuze (1)
PT Cruiser dostane již na počátku roku 2004 otevřeného sourozence. Výroba dalšího příbuzného - sportovně-užitkového PT Cruiseru - zatím není jistá...

Jak je nejen v USA zvykem, představují se budoucí sériové modely nejprve jako koncepční studie a prototypy na autosalónech. Kabriolet PT Cruiser jsme mohli obdivovat již na autosalónu v Ženevě v roce 2002 a poté v rudém provedení taky loni v Paříži. Poprvé se však světu představil již v roce 2001 na autosalonu v New Yorku.

Dvoudveřový otevřený PT Cruiser má přijít do prodeje v prvním čtvrtletí příštího roku. Studie se od sériového provedení bude lišit jen v detailech. Maska nebude chromovaná, ale v barvě karosérie podobně jako nárazníky. Názory na vzhled klasického PT Cruiseru jsou buď zcela odmítavé nebo naopak bezvýhradně obdivné. Ne každému se zkrátka retro-MPV styl zamlouvá. Asi stejně bude rozdělena automobilová společnost při hodnocení designu Cabria. Velký ochranný oblouk (nebo-li v řeči Chrysleru „Sportbar“) za předními sedadly, se v dnešní době již moc nevidí, ale v zájmu vyšší tuhosti karosérie a bezpečnosti posádky při nehodě, jej lze omluvit. Poněkud těžkopádně však vypadá kabriolet s nataženou střechou. Dokonce lze snad mluvit o jisté podobnosti s původním otevřeným Volkswagenem Broukem. Druhá řada sedadel je navíc o poznání výše než jsou sedadla přední, takže při uzavřené střeše asi vzadu příliš místa nebude. Při nákupu tohoto typu vozidel však tyto „detaily“ nehrají příliš roli, důležitý je první dojem.

Pod kapotou mají být staré známé zážehové motory 1.6 (85 kW), 2.0 (104 kW) a vznětový 2.2 Common-Rail s 89 kW. Základní cena Kabrioletu se bude pohybovat kolem 22000 eur.

Další chystanou novinkou je SUV na bázi klasického PT Cruiseru. Pohon všech kol ale nečekejte. Jde spíše o image, takže automobil je asi o 50 mm zvýšen a bude mít zřejmě další optické změny a doplňky, které za mále peněz udělají z PT Cruiseru alespoň naoko robustní offroad.

Ondřej Láník
Diskuze (1)