Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Faraday Future zaměstnal bývalého šéfa Scuderie Ferrari

Michal Fokt
Diskuze (0)

Čínská automobilka s oficiálním sídlem v Americe rozšířila svůj tým o bývalého vysokého manažera značky Ferrari.

Čínské firmy objevily snadný způsob, jak drastickým způsobem zlepšit své image. Stačí prostě vzít potřebný kapitál a buď koupit už zavedenou evropskou či americkou značku nebo v této části světa novou společnost založit. V USA jde touto cestou hned několik společností včetně stále velmi tajemné firmy Faraday Future.

Automobilka má sice sídlo v Kalifornii, ale chce se stát "nevadskou Teslou" a vybudovat v tomto státě USA obrovskou továrnu na elektromobily, které bude testovat v Michiganu a prodávat v Číně, Americe a patrně i v v dalších částech světa. Tajemná je zejména proto, že ačkoli už má v Kalifornii zhruba 700 zaměstnanců, stále se vlastně pořádně neví, kdo je vlastníkem (zřejmě miliardář Jia Yueting), ani kdo ji povede. A rozruch vyvolala i studie extrémního supersportu FFZERO1, která se ale vyrábět nebude

Jisté však je, že mezi hlavouny bude patřit Marco Mattiacci. Červení už určitě vědí, do povědomí vstoupil hlavně díky svému krátkému působení v čele efjedničkového závodního týmu Scureria Ferrari, vedl ale také severoamerické zastoupení Ferrari a operace značky v asijsko-pacifickém regionu. jakou roli u Faradaye bude plnit také zatím není známo.

Michal Fokt
Diskuze (0)