Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský výrobce JAC postavil kopii Audi A6

Ondřej Chamilla
Diskuze (37)
Čínská pocta designu tentokrát postihla automobilku Audi. Nový model značky JAC totiž jako by z oka vypadl vozu Audi A6, včetně napodobeniny systému MMI v interiéru.

Čínští výrobci vozidel nechodí pro inspiraci daleko. Vezmou oblíbený evropský model, který se jim líbí, a pak mu vzdají hold tím, že vyrobí co nejvěrnější kopii pro domácí trh. To se stalo i v případě Audi A6, jehož napodobenina od firmy JAC přijde brzy na čínský trh.

Vůz má rozměrnou masku i tvar světlometů podobný Audi, to samé platí i o celkovém tvaru karoserie a zadních světlech. Nejzajímavější je však interiér. Volič automatu je sice podobný spíše tomu v A6 ročníku 2000, ale nechybí třeba panel velmi podobný tomu k ovládání MMI. Zadní cestující mají rovněž svou možnost jak ovládat infotainment a klimatizaci. Pod kapotou stroje pak bude přeplňovaná patnáctistovka o výkonu 125 kW a točivém momentu 251 N.m či dvoulitr se 142 kW. Převodovka je šestistupňová automatická, délka vozu pak bez několika milimetrů dosahuje pěti metrů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (37)
Avatar - Ji/Ri
5. 12. 2014 01:05
Re: Kopírovači píší o kopírování
Lulinku :-) napiš knihu.... Jak se žije práskačům a udavačům :-)
Avatar - Ji/Ri
3. 12. 2014 15:29
Re: Kopírovači píší o kopírování
Nezlob se, nečetl jsem ten výplach tvé osobnosti..... :-( neumíš to shrnout do jednoho řádku? .... začínáš toperovatět..... ty moje malé roztomilé alkoholem ovlivněné štěně..... kdybys byl tak chytrý jak jsi výřečný, Země by nosila druhého Einsteina ;-)
Avatar - Ji/Ri
2. 12. 2014 14:07
Re: Kopírovači píší o kopírování
PS VB ... Čmuchi
2. 12. 2014 06:49
Dotaz - motory
Dobrý den,
zajímalo by mě a třeba někdo bude vědět. Když Číňané kopíruju takto evropské vozy ( teď audi, naposledy snad RR Evoque), jaké v těch autech mají motory? Že okopčí kastli, to je vcelku jednoduché ale co pohon? Jsou to nějaké jejich vlastní? Přece nemůžou zkopírovat i pohonnou jednotku ne? Nebo fakt Čínská automobilka koupí Audi, rozebere motor, oměří ventily a všechno a zkopíruje je? Předem díky za odpověď
Avatar - Ji/Ri
1. 12. 2014 22:04
Re: Kopírovači píší o kopírování
Noooo vidíííííš, tak nakonec jsem to z tebe dostal, Šanone Čmuchi >:D .... ale že ti to trvalo :-)
Každopádně díky za info.... zajímavé a chválím novou polohu. Konečně ses vymanil z okopávání kotníků a ze štěněcích let ses přehoup do puberty. Až budeš chtít vědět např. info, jak jezdí 911ka, Ferrari nebo Kia Shuma, tak řekni, taky se rád podělím :-)