Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rána pro Maserati! Stovky aut mu shořely v italském přístavu

David Bureš
Diskuze (6)
Požárem zničené automobily čekaly v přístavu Savona na odvoz na Střední východ. Vedle Maserati shořely i vozy dalších značek, škody počítá též Fiat.

Itálii tento týden zasáhly silné bouře, které pustoší mnohá města. Problémem se staly i pro automobilky, následkem bouře totiž v přístavu Savona v Ligurii vypukl požár, který zničil stovky nových aut čekajících na odvoz, mimo jiné značek Maserati a Fiat.

Velkou část shořelých vozů tvoří podle místních médií právě modely Maserati, podle záběrů z místa tragédie třeba SUV Levante. Luxusní vozy byly v přístavu zaparkovány před naložením na loď, která je měla odvézt na Střední východ.

Požár vypukl v noci z úterý na středu a paradoxně jej způsobila voda. Silná bouře vedla k velkému vlnobití, následkem něhož byla parkoviště čekajících aut zaplavena vodou. Slaná voda se přitom podle lokálních médií dostala do útrob aut, což vedlo ke zkratu elektrického vedení a následným explozím. A to následně vyústilo v rozsáhlý požár. Ten zasáhl nejen nová auta zaparkovaná kvůli odvozu, ale i místní vozy zaparkované v přístavišti.

Rozsah požáru dokazuje to, že se s ním muselo vypořádat 14 týmů hasičů, kteří jej hasili ještě během středečního dne. Naštěstí se však během neštěstí nikomu nic nestalo.

Rozsáhlé bouře v Itálii už mají na svědomí nejméně 11 mrtvých. Jejich součástí jsou silné deště i větry, orkán ve Středozemním moři zvedá vlny až do výše devíti metrů. Následkem bouří se už 22 tisíc domácností ocitlo bez elektřiny, množství památek je pak zatopených.

David Bureš
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
2. 11. 2018 07:03
Re: Rána pro Maserati?
Musí je vyrobit znovu, což znamená časovou ztrátu. Zákazníci kvůli tomu klidně mohou objednávky zrušit, takže "dvě místo jednoho" určitě prodaná nejsou.
1. 11. 2018 20:52
Re: Rána pro Maserati?
To se takhle neda bez blizsich informaci o situaci u zakaznika, v tovarne a vztahu mezi nimi rici. Muze to byt v pohode, muze to byt opravdu velmi zasadni prusvih. Zazil jsem kdysi neco podobneho (v mnohem mensim meritku) a nikdo radosti netancil kvuli tomu, ze se ta zakazka udela dvakrat, naopak vsichni byli hodne vystresovani z toho, ze zakaznik nedostane vcas svoji objednavku a nakonec ten zisk byl zaporny, protoze o co vice se vydelalo na prodeji o to jeste vice se zaplatilo na "chlacholeni" nastvaneho zakaznika.
1. 11. 2018 17:56
Re: Rána pro Maserati?
jo, jestli to bylo pojištěné (jakože když už to bylo svěřeno logistické firmě tak asi muselo být), tak o nic nejde, Asijci si na svá auta chvíli počkají a Maserati holt prodá 2x tolik.... ;-)
Avatar - Emel
1. 11. 2018 17:29
Re: Rána pro Maserati?
Co přesně je pojištěno ze zákona? Vztahuje se to i na živelnou pohromu?