Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C1 Urban Ride: O výrobě se vážně uvažuje!

Jan Mička
Diskuze (0)
Citroën v Paříži představil zajímavý koncept C1 Urban Ride. Návštěvníci mohli rozhodnout, zda jej poslat do výroby či ne. Všechno nyní vypadá hodně nadějně!

Pařížský koncept Citroën C1 Urban Ride byl zajímavým odlehčením ohromného stánku francouzské automobilky. Dostal totiž spoustu ochranných plastů, pocitově větší světlou výšku, zelenkavý lak karoserie, ale bohužel stál na podstavci, který znemožňoval detailnější ohledání interiéru. Od zástupců značky jsme nicméně zjistili, že se pod kapotou nachází tříválec 1.2 Pure Tech o výkonu 60 kW, který spolupracuje s manuální pětistupňovou převodovkou.

Citroën udělal s návštěvníky autosalonu malý experiment. Mohli pomocí hlasovacího zařízení sami rozhodnout, zda se koncept C1 Urban Ride bude vyrábět nebo ne. V článku o prvních dojmech z vozu jsem již uvedl, že bych byl pro, a drtivá většina hlasujících nakonec byla téhož názoru.

Ani tak to ale oplastovaný minivůz z Kolína nemá úplně jisté. Přestože pro jeho výrobu hlasovalo 17.000 návštěvníků stánku a na sociálních sítích nasbíral dalších 2.700 hlasů, v centrále automobilky Citroën ještě stále nepadlo definitivní rozhodnutí. Z námi zjištěných informací však vyplývá, že se o nové verzi modelu C1 seriózně uvažuje.

Jan Mička
Diskuze (0)