Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C1 Urban Ride: Do města s plasty a otevřenou střechou

Jan Mička
Diskuze (9)
Pařížský stánek automobilky Citroën nabídne zajímavý koncept městského miniauta. Má spoustu plastů a vychází z kolínské C1.

Obliba malých městských crossoverů je tak vysoká, že evropské automobilky přicházejí s modely, které si sice na terén netroufají, alespoň po stránce vzhledu by klidně mohly. Typickým příkladem takového vozu je Volkswagen Cross Up!, který však vedle kontrastního zdobení nabídne také větší světlou výšku, nebo zcela nový Opel Adam Rocks.

Pozadu nechce zůstávat ani automobilka Citroën, která pro pařížský autosalon připravuje něco podobného. Koncept Urban Ride je pochopitelně postaven na standardním modelu C1, což je dobře, protože se aspoň na světové úrovni představí kousek, který vznikl v Česku.

Ohledně technických specifikací nepadlo v tiskové zprávě Citroënu ani slovo, spokojit se tedy prozatím musíme pouze s fotkami. Koncept C1 Urban Ride by měl mít větší světlou výšku, nechybí „nutné“ oplastování, kontrastní lakování a dokonce ani stahovací plátěná střecha. Na snímcích vůz trochu působí jako zmenšená verze Citroënu C4 Aircross a docela mu to sluší, více však popíšeme až po osobní zkušenosti.

Ostatně tento oplastovaný prcek není jediný koncept, na který jsme zvědaví. Vedle něj se totiž v Paříži postaví také Citroën C4 Cactus Airflow, který by měl jezdit za dva litry benzinu na sto kilometrů, nebo samostatná značka DS. Ta je pro Citroën něco jako Lexus pro Toyotu a Infiniti pro Nissan.

Jan Mička
Diskuze (9)
25. 9. 2014 07:33
Roztomilý
Jak nějak nemůžu novým trojčatům přijít na chuť, takhe Kauflandprotected verze se mi líbí ;-)
Avatar - pallas
24. 9. 2014 17:58
Keby tomu dali predok z Cactusu
tak to vyzerá úplne perfektne. Na tieto kruhové "oči" si nejak neviem zvyknúť.
Avatar - Pekelná Micinka
23. 9. 2014 22:52
Re: Kupodivu to vypadá dobře
Souhlasím.
23. 9. 2014 19:00
Kupodivu to vypadá dobře
No jsem překvapený stejně jako většina, nicméně u mě docela pozitivně. Tak nějak mi nová C1 přišla divná, ale ty plasty tomu daly docela "koule" >:D A vypadá to líp než série...
23. 9. 2014 18:43
Proč ne?
Mě se to celkem líbí :-)