Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První dojmy: Citroën C1 Urban Ride

Jan Mička
Diskuze (7)
Pařížský stánek Citroënu představil jeden zajímavý koncept na základě modelu C1 – verzi Urban Ride.

O Citroënu C1 Urban Ride, který se na pařížském autosalonu představil coby koncept, jsme informovali už dlouho před začátkem akce. Vůz jsme měli možnost prozkoumat naživo, ovšem pouze zvenčí. Dovnitř nás totiž sličné hostesky nepustily.

Koncept je postaven na základech klasické C1 s pětidveřovou karoserií a mezi hlavní změny patří nové nárazníky, výrazné lemy blatníků a ochrana bočních prahů. Vůz stojí na patnáctipalcových kolech s pneumatikami 195/65 R 15, dostal kontrastní kryty vnějších zpětných zrcátek a šedou plátěnou střechu. První dojem? Maximální!

Interiér jsme si prohlédli pouze přes zavřené okno, středová konzola však dostala stejné zbarvení jako lak karoserie a jinak na tom nejsou ani kroužky kolem výdechů ventilace. Velkých změn bychom se tedy ve srovnání se standardním modelem patrně nedočkali.

Přestože je vůz pouhým konceptem, je plně funkční. Pod kapotou má umístěnou tříválcovou dvanáctistovku EB2 koncernu PSA, která má výkon 60 kW, točivý moment 116 N.m a spolupracuje s manuální pětistupňovou převodovkou. V boji s podobně střiženým Volkswagenem Cross Up! má tedy pětikilowattovou převahu. Ačkoliv by se Citroën C1 Urban Ride v lehčím terénu neztratil, poháněnou má pouze přední nápravu.

Je jasné, že by si oplastovaná C1 svou skupinu zákazníků našla, tak jednoduché to však mít nebude. Přímo vedle vozu byl totiž umístěn tablet s hlasovací aplikací, která nakonec o osudu vozu rozhodne. Za sebe musím říci, že jsem hlasoval pro uvedení do výroby!

Jan Mička
Diskuze (7)
3. 10. 2014 21:10
Re: pekne vozitko
Kukuč vypadá fajn, víc by ale seknul autu o třídu-dvě výš.
3. 10. 2014 20:15
Re: Je tu niekto z Kolína?
Já pracuju v Gefcu v Kolíně které skupuje nová auta od TPCA a distribuuje je dál ale o ničem takovém nikdo nic neví,protože bychom to věděli i my
Avatar - Ji/Ri
2. 10. 2014 17:45
Re: C1 Urban Ride
Přesně tak! .... toho pinďu chci! ... to je tak fajne vozitko :-)
Avatar - pallas
2. 10. 2014 17:03
Je tu niekto z Kolína?
Nejaké interné info by to chcelo. Predpokladám, že výroba sa už chystá.
Avatar - Rubb
2. 10. 2014 16:42
Re: pekne vozitko
Mě se třeba naopak ty přední světla hodně líbí :yes: Je to věc názoru.