Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS5 Coupe: Belgická vize budoucnosti

Jan Mička
Diskuze (27)
Designové studie mnohdy nemají daleko k sériové podobě. Jak by se vám líbil Citroën DS5 Coupe?

Nutno podotknout, že vůz na fotografiích nemá s továrním návrhem vůbec nic společného. Dílo belgického designéra Davida Cardosa však samozřejmě zaslouží uznání. Zatímco přední část vozů nemá na poměry současných vozů obdoby, záď přichází v podobném stylu jako Opel Astra GTC. Nechybí moderní LED světelná technika a netradiční ztvárnění C sloupku karoserie, který se dokáže v kontrastu barev skvěle maskovat.

Přestože se automobilka Citroën poslední dobou pouští do skutečně futuristických vozů (viz. model C4 Cactus, který se již pomalu chystá do výroby), produkční kupé na bázi DS5 pravděpodobně očekávat nemůžeme. To je na druhou stranu poměrně škoda, protože svou skupinu obdivovatelů by si zcela jistě našlo.

Jan Mička
Diskuze (27)
Avatar - wakantanka
15. 2. 2014 14:07
Re: Taková kravina
Kebyže veľmi pohľadám, tak nájdem tvoj príspevok kde píšeš že C4GP má DAB tuner čo nemá ani prémia tak nedristaj. A presne pri celoročkách od Michelinu si vyplakával že načo sú ti zimné gumy keď ty veľa nenajazdíš. To ti tiež môžem dohľadať. Sú to tvoje slová a vety. Bi tuner FM už mal môj Blaupunkt Seattle spred 10 rokov, takže tiež žiadna vychytávka.
Avatar - Francuz
12. 2. 2014 09:34
Citroen.
Velmi vela ludi tu ma stale narazky na Citroen, mne sa to auto velmi paci. Dizajn je fajn. Nepoznam osobne cloveka ktory by mal problem s tymto autom. V rodine ich mame 4 - 2x stara xsara + C3 picasso + C4 a nikto nema - nemal ziaden vazny problem. Za to znamy ma golf V a stale s nim ma problemy.
Avatar - wakantanka
11. 2. 2014 10:51
Re: Taková kravina
No to vieš, C4 GP je luxusnejšie a lepšie auto ako Range Rover pretože má DAB tuner. >:D Síce neviem načo je niekomu kto jazdí málo a vyplakáva nad nutnosťou zimných pneumatík, ale má ho tam >:D
Avatar - wakantanka
11. 2. 2014 10:46
Re: Klempíř, ......
Prečo, Felda s Favoritom toho mali veľmi veľa spoločného >:D Vymenil hranaté za oblé. >:D Keď sa to niekomu páči, prečo nie >:D
Avatar - Ozzman
11. 2. 2014 07:53
Re: Taková kravina
Jen proto, protože sis ho objednal >:D Ještě nedávno nic nepředčilo Fabii >:D A to nic proti Citroenu, třeba taková C3 do města mi nepřijde vůbec jako špatnej nápad.