Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Colt CZC: nové coupe-cabrio v Ženevě

Libor Zezulka
Diskuze (48)
Mitsubishi Motors Corporation odhalí na 76. autosalonu v Ženevě sportovní Colt CZC coupe-cabriolet. Tento vůz byl vyvinut ve spolupráci s Pininfarinou.

Dva roky po uvedení Coltu v provedení hatchback a rok po představení sportovního coupe odhalí Mitsubishi Motors Corporation na 76. autosalonu v Ženevě sportovní Colt CZC coupe-cabriolet. Tento vůz byl vyvinut ve spolupráci s Pininfarinou.

Ačkoliv Colt CZC vyrostl spíše na platformě hatchbacku, než kratšího coupé, a to z důvodu uspořádání interiéru, má rozvor 2,5 m. Právě to umožňuje použití pevné skládací střechy – jak to požaduje trh – zatímco stále nabízí uspokojivý vnitřní i zavazadlový prostor. Pohonnou jednotkou nového coupé-cabrioletu bude přeplňovaný 1.5litrový MIVEC s výkonem 110 kW, který vozu uděluje maximální rychlost 202 km/hod a umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/hod za 8,4 s. K dispozici bude i běžný zážehový motor 1,5 litru o výkonu 80 kW.

Zahájení výroby Colt CZC je naplánováno v továrně Pininfarina Bairo (blízko italského Turína) na 7. března. Komponenty do výroby bude dodávat továrna Mitsubishi Motors NedCar z Bornu (Holandsko). Pininfarina se soustřeďuje na specifické zesílení konstrukce pro coupe-cabriolet a bude proto provádět celkovou kompletaci, včetně nátěrů, čalounění a finálního dokončení s využitím dílů a mechanických komponentů dodávaných z NedCar. Colt CZC se na evropských trzích objeví v průběhu druhého kvartálu 2006.

Libor Zezulka
Diskuze (48)
16. 1. 2006 19:23
Re: Test vedle - OT
Píšem o testech pod Alfou... :-) mrkni tam :-) :yes:
16. 1. 2006 19:22
Re: Možná už stačilo...
:yes: :yes: :-) Velké BRAVO :-) :yes: Malá 911... zadní boční... já měl výklopné a jedno z prvních - ještě bez podhlavníčků... P.S. Pořádně ho zamykej ;-) :yes: