Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette 2012: Pneumatiky Michelin a lepší interiér

David Bureš
Diskuze (0)
Lehce modernizovaná Corvette dostala upravený interiér a má být snáze ovladatelná.

Modelový ročník 2012 Chevroletu Corvette je možné doplnit o několik úprav, které mají vylepšit jeho jízdní komfort a zrychlit jej na závodní dráze. Novinkou je také upravený interiér.

Silnější provedení Z06 v paketu Z07 a ZR1 PDE bude možné obout do příplatkových pneumatik Michelin Pilot Sport Cup Zero Pressure. Polozávodní gumy mají zlepšit jízdní vlastnosti vozu za suchého a teplého počasí.

V kombinaci s trakční kontrolou PTM, která je nově nabízena i pro verzi Z06, mají pneumatiky zkrátit brzdnou dráhu a umožnit větší boční přetížení, a to až 1,1 g. Během testování na okruhu Virginia International Raceway zvládla modernizovaná Corvette objet jedno kolo asi o 3 s rychleji než starší verze.

Polozávodní pneumatiky byly tvořeny konstruktéry Michelinu, které Corvette připravují pro závody American Le Mans Series. Pneumatiky jsou obuty na nová, pevnější a o 2,2 kg lehčí hliníková kola, vpředu mají rozměr 285/30-19 a vzadu 335/25-20. Kola budou nabízena také v černé barvě.

Z07 i PDE budou vybaveny upraveným aerodynamickým paketem. Z07 přidá elektromagnetické adaptivní tlumiče Magnetic Selective Ride Control a standardně dodávané karbon-keramické kotouče Brembo. Z06 bude možné objednat také s karbonovou kapotou. ZR1 zase dostane upravenou manuální převodovku s delším pátým a šestým převodovým stupněm, což má snížit spotřebu paliva.

V modernizovaném interiéru najdeme nový volant a pohodlnější sedačky s větším bočním vedením. Sedadla z mikrovláken a semišovými částmi budou za příplatek.

Středová konzole je nově polstrovaná a v případě koženého čalounění je možné ji doplnit kontrastním prošíváním červenou, modrou, nebo žlutou nití.

Mezi další specifika faceliftované Corvetty je audio systém Bose s devíti reproduktory místo dřívějších sedmi, nové výškové reproduktory jsou umístěny v přístrojové desce. Audio systém je součástí paketu Technology, která výbavu dále rozšíří o navigaci, head-up displej, Bluetooth hands-free systém a USB přípojku.

Novinkou je také možnost výběru barvy brzdových třmenů. V nabídce je červená, žlutá, stříbrná a šedá.

Modernizovaný sporťák se veřejnosti poprvé představí tento víkend v Národním muzeu Corvette ve městě Bowling Green v Kentucky, kde se vozy Corvette vyrábí. Výroba modelového roku 2012 bude zahájena v červenci.

David Bureš
Diskuze (0)