Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia 10th Anniversary: Speciální modely ve znamení modré

David Bureš
Diskuze (4)
Posledních 10 let bylo u Dacie ve znamení velkého rozvoje. Automobilka se začátek expanze rozhodla oslavit.

Dacia letos slaví 10 let od vstupu na západoevropské trhy. Toto kulaté jubileum se rozhodla oslavit speciální edicí 10th Anniversary, která bude dostupná pro všechny nabízené modely této rumunské značky. Automobily poprvé oficiálně uvidíme na březnovém autosalonu v Ženevě.

Edice 10th Anniversary vsadí především na modrou barvu, která je pro značku Dacia typická. Mezi dostupnými laky karoserie bude mimo jiné modrý odstín Cosmos. Stejná barva se objeví i v kabině – například na sedadlech nebo na bezpečnostních pásech.

Vedle speciálního laku se edice odliší i specifickými detaily karoserie. Ty zahrnují hliníková kola v tmavém provedení nebo tmavé kryty vnějších zpětných zrcátek.

Dacie v edici 10th Anniversary se dočkají také bohaté výbavy. Ta bude zahrnovat klimatizaci, kožený volant, tempomat nebo multimediální a navigační systém se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou. Systém dostane nové funkce jako propojení s chytrým telefonem nebo informace o dopravě.

Rumunská značka Dacia pod vedením Renaultu zahájila před 10 lety významnou expanzi. Jejím výsledkem je bohatá nabídka celkem pěti modelů (hatchback Sandero, sedan a kombi Logan, SUV Duster, MPV Lodgy a dodávka Dokker) a mohutný růst prodejů. Loni evropské prodeje Dacie vzrostly o 23,3 %, díky čemuž patří mezi nejrychleji rostoucí značky na starém kontinentu.

David Bureš
Diskuze (4)
21. 2. 2015 19:08
Re: Dacia OFF
Sebe dovoľ za dzešec roky prodaných trimiliony nepodarkov. >:-[] >:-[] >:-[]
20. 2. 2015 10:58
Re: Dacia OFF
>:D >:D >:D šme še pobavili
Avatar - Auto CZ
20. 2. 2015 08:50
Dacia OFF
Blahoželám Dacii k výrobe nepodarkov. Ešte aj Favority boli montážne lepšie zvládnute pred 30 rokmi. TUV 2015 Vedie Dacia s celym modelovým radom, ale to mám otočený rebríček nespoľahlivosti. :-!
19. 2. 2015 20:10
Go Dacia Go
Gratulujem Dacii k desiatemu znovuzrodeniu. Robia solídne autá za dobré ceny. Len tak ďalej.