Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Lodgy v novém videu: Prostor pro celou rodinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Dacia v novém reklamním snímku na MPV Lodgy vyzdvihuje především jeho sedmimístný interiér, který je připraven na stále se rozrůstající rodiny.

Touhu řady otců po potomkovi mužského rodu využila Dacia k propagaci modelu Lodgy. Sedm sedadel rumunského MPV je plně obsazeno v nové reklamě, když se vytoužený synek narodí až po čtyřech holkách.

Dacia Lodgy ve své karoserii dlouhé 4.498 mm, široké 1.751 mm a vysoké 1.680 až 1.683 mm dle dané motorizace nabízí ve třech řadách sedm sedadel a při jejich plném obsazení má zavazadlový prostor objem 207 litrů, při složení třetí řady se zvětší na 827 litrů a pokud se složí i druhá řada sedadel, může nová Dacia převézt až 2.617 litrů nákladu.

Vedle základního benzinového motoru 1,6/62 kW Dacia nabídne turbodiesel 1,5 dCi (66 nebo 79 kW) a od července také benzinový turbomotor 1,2 TCe/85 kW.

Na českém trhu má být Lodgy v základní výbavě nabízeno za 220 tisíc korun. Kompletní ceník bude zveřejněn v polovině června, kdy bude Lodgy také poprvé k vidění u dealerů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
29. 5. 2012 09:05
Re: Tady je každej chytrej
No, asi nemám úplně pravdu - podíval jsem se na ceny S-maxu v bazarech a je fakt že do 300 tisíc se tam dá sehnat pár aut s nájezdem 75-100 tisíc (pokud se bazarům dá tohle věřit) a to je volba, která asi dává větší smysl - jízdně, motoricky, výbavou. Holt asi cena benzínu stlačila ceny velkých ojetin více, než jsem si myslel.
24. 5. 2012 11:08
Re: Tady je každej chytrej
tak ja som nepovedal, nekupujte si to... :-) cize kto chce, nech kupi, ja hovorim, ze netreba vzdy pozerat len na cenu a za cenu Dacie obetovat dizajn, my nehovorte, ze prakticke auto sa vybera bez ohladu na dizajn, v ziadnom pripade... vyzera to tak, ze kazdy kto tu argumentuje za Daciu by si ju nekupil... naco potom podporovat taketo auto? Je skarede, pohonne jednotky nic moc, nejde to, je to rumunske, ako to bude asi spolahlive? Sklapanie sedaciek slabota... nevidim na tomto jednu svetlu stranku okrem ceny... a preco bude cena asi taka? Lebo vsetko na tom je lacne a nekvalitne... snad si nemyslite, ze toto auto je dotovane, aby bolo lacne... :-)
24. 5. 2012 10:18
Re: Tady je každej chytrej
tohle je tisíckrát omletá diskuse - nové vs ojeté. Nevím proč Lodgy kvůli dojmu z designu a ceně musí být nutně ve všem na nic, v testech co jsou to k mému překvapení hodnotili pozitivněji než bych čekal.

Ale je fakt, že Dacie v základních výbavách bývají celkem na nic. Mně se Lodgy hodně líbí ve výbavě Exception s 1.5dci 80kw.

24. 5. 2012 09:37
Re: Neskutocne skaredy kus plechu
ty testy už jsou, dokonce i v Autosalonu na Primě Lodgy byl - získal od nich 4 a půl hvězdy, což si myslím, že Dacia už víc mít nemůže
24. 5. 2012 09:30
Re: Tady je každej chytrej
no tak s-max je zrovna vrchol kýče a kolotočářství (myslím detaily na kastli i vevnitř, silueta je povedená). futr nechápu, jak se múžete u auta tohoto zaměření pozastavovat na designem (i když na mě působí celkem sympaticky, taková velryba na kolečkách :-) ) .. je za pár korun, je velký a nový. ideál pro mraky mladejch rodin - samozřejmě se ohledem na současnou situaci... taky bych raději volil zánovní ojetinu lepší značky, ale proč tuhle možnost upírat ostatním, že jo.