Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novou Dacii Duster čekají první jízdy. Zeptejte se, co vás zajímá

Lukáš Volšický
Diskuze (23)

Už zítra se poprvé svezeme Dacií Duster třetí generace. Zeptejte se v komentářích co vás zajímá, abychom mohli zjistit odpovědi.

Nová Dacia Duster konečně vyráží na evropské silnice. Už zítra se vůbec poprvé svezeme novou třetí generací populárního lidového SUV, která je jednou z nejzásadnějších novinek značky posledních měsíců. Nový Duster si vyzkoušíme na silnicích okolo španělské Málagy a už tradičně vám dáváme příležitost zeptat se na všechno, co vás o novém pokračování úspěšné ságy zajímá.

Prvním novinářským jízdám s novou Dacií Duster předcházelo hlavně postupné zveřejňování oficiálních ceníků. České zastoupení značky odhalilo ten „náš“ koncem března, v němž novinka začíná od 429.900 Kč. Nová třetí Dacia Duster tak je jen nepatrně dražší než předcházející generace. Na našem trhu si nejlevnější verzi koupíte s úsporným motorem 1.0 ECO-G 100 o 74 kW a nejlevnější výbavou Essential.

V Česku se Duster prodává v celkem čtyřech výbavách – Essential, Expression, Journey a Extreme. Současně jsou k dispozici čtyři motorizace – 1.0 ECO-G 100, 1.2 TCe 130, 1.2 TCe 130 4×4 a 1.6 HYBRID 140. Zatím nevíme, co všechno si budeme moci ve Španělsku vyzkoušet, ale zkusíme toho pro vás otestovat co nejvíce.

Video se připravuje ...

A teď přichází vaše příležitost. Zeptejte se, co vás o nové Dacii Duster zajímá a my to zkusíme zjistit během novinářské prezentace nebo se obrátíme na tiskové oddělení značky. Své dotazy můžete psát do diskuze pod tento článek až do úterý 19:00.

Lukáš Volšický
Diskuze (23)

Doporučujeme

25. 4. 2024 12:21
Dotaz na DIII
Dobrý den, zajímá mne verze 1.0 tce lpg zajímá mne zda je motor k váze nového vozu adekvátní. Dále mne zajímají celkové jízdní vlastnosti v porovnání s předchozí verzí, hluk ve vozidle a jízdní komfort. Také mne zajímá zda se pozitivně projevila nová podvozková platforma. A výhled z vozidla. A provedení antikorozní ochrany.

Předem děkuji
24. 4. 2024 11:39
tažné
Jak (ne)schopný to bude tahač, v nejsilnější verzi?
Avatar - rohYpnol
23. 4. 2024 18:14
Jak
1) Jak jsou dostupné na výměnu žárovky ve světlech, když nejsou full led?

2) Jaká je tloušťka laku, kde je pozink a jak je ošetřena karoserie proti korozi (nástřik dutin, tmel proti kamínkúm...) a jsou zadní podběhy už konečně celé ochráněné plastovým nadkolím?

3) Jak jdou stáhnout zadní okna? Jaký je výhled pro menší děti skrze stoupající linii a zmenšené okno, jak dostanou děti na kliku v zadním okně?

4) Kdy LPG potřebuje benzín?

5) Jaké jsou intervaly rozvodů? Platí to co dříve že Renault má vyšší "kvalitu" použitých dílů a tím i delší intervaly nebo už je to jedno? Renault měl ELF olej, Dacia má vlastní značku, která je levnější? Proč bych pak do Relaultu lil dráhy ELF?

6) Opěrka levé nohy řidiče a plast kolem prahu dveří - už se koná neno stále jen koberec?

7) výfuk je stále blbě vedený pod zadní nápravou? Nebo končí ještě před ní?

8) hlučnost měřená při 130 kmh
23. 4. 2024 11:39
Re: Místo na spaní
Uz do DDII sa da dokupit camperbox - je to take pekne dvojlozko. Urcite to bude aj pre DDIII.
23. 4. 2024 11:02
Re: Dotaz
Ked chces zaposobit na babenky, kup si Korando. Na zadnych sedadlach je spusta miesta k predavaniu genetickych informacii a mozes si k tomu zapnut premenlive ambientne osvetlenie. To dievcata ocenia viac ako Vmax a hrabanie kolesami. Ale Rexton je este lepsi, tam s nimi mozes ficat aj na konicka, tolko miesta je vzadu.