Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Logan ve speciální edici 10th Anniversary

Ondřej Chamilla
Diskuze (45)
Logan se prodává již deset let a pro rumunskou automobilku je to převratný model. Proto se Dacia rozhodně představit speciální limitovanou verzi 10th Anniversary Edition.

Dacia, jejíž výroba je omezena pouze na 2000 kusů? Ano, taková je realita v podobě modelu Logan 10t Anniversary Edition. Tato varianta oslavuje desetileté výročí Loganu ve výrobě a připomíná, že právě on je klíčovým modelem značky.

Jedná se o luxusní variantu jinak levného modelu, kterou poznáte podle řady stylistických úprav. Tento Logan má jinou grafiku čelních světlometů, zatmavené zadní svítilny, blinkry v bočních zrcátkách či jiný zadní nárazník a speciální znáčky. Ještě zajímavější je interiér automobilu, který převzal centrální část z modelu Renault Symbol a ve výbavě nechybí dotyková obrazovka či automatická klimatizace. Tento Logan má navíc ovládání oken na dveřích řidiče, ovšem jen těch předních. Zadní okna se ovládají tlačítky na palubní desce.

Ceny modelu začínají na 9.400 eurech, tedy zhruba 258.000 Kč, za základní dvanáctistovku s 55 kW. Automobil však bude v prodeji pouze v Rumunsku, na tento luxusnější Logan tak v Česku alespoň prozatím nedosáhneme.

Ondřej Chamilla
Diskuze (45)
Avatar - Emel
20. 6. 2014 22:07
Re: Za ty prachy
Co myslíš tím defakto?

Dokker (van, obyč) = Lodgy
Logan (kombi, sedan) = Sandero
Duster

3 modely, se zavřenýma očima 5 a 7 variant

Citigo (3dv, 5dv)
Fabia (5dv, kombi)
Rapid (lift, space)
Roomster
Yeti
Octavia (lift, kombi)
Superb (lift, kombi)

7 modelů, 12 variant...
20. 6. 2014 18:19
Za ty prachy
hodně solidní nabídka výbavy. Osobně si myslím, že stejné prvky se za pár měsíců objeví na všech Loganech - nikdo nebude vyvíjet jiná světla nebo zrcátka s blinkry kvůli tak malé sérii.
Dacia momentálně neuvěřitelně "jede". Když to tak počítám, nabídku modelů má defakto širší než Škodovka. Teď už jen doufám, že brzo přijde to superlevné malé auto do města na základu minulé generace Twinga. Přece jen do města je i Sandero zbytečně velké.
20. 6. 2014 14:58
Re: Potrava pro ...........................
No zeptám se tě takhle. Myslíš, že kdybych prodal O1 a koupil si Logana za 250 tak se někam jízdně, kvalitativně, komfortem, výkonově atd posunu?
20. 6. 2014 14:06
Re: Potrava pro ...........................
Dík, za ty dva nebo tři měsíce jsem spokojenej. A ani ten benzín moc nežere, čekal jsem to horší. :-)

A ještě k tý OI: ono to možná nebude na svojí dobu špatný auto, ale tu pověst mu udělali právě takový střelci, o kterých jsme psali vejš...

A ten Logan určitě horší není... Jen člověk nesmí čekat od toho auta zázraky. Svoje si udělá, výbavou potěší, bezpečný je dostatečně... Prostě auto za čtvrt mega.
20. 6. 2014 13:52
Re: Potrava pro ...........................
Hele zrovna novej Megan se myslím Renaultu dost povedl. 370 bych za to sice nedal, ale souhlasím s tebou že je to lepší než za stejný peníze nová Oktávka. Tak ať ti to pěkně jezdí. ;-)