Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF Trucks dodává 540 tahačů XF pro Hegelmann Transporte Group

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renomovaná mezinárodní dopravní společnost Hegelmann Transporte Group rozšiřuje svou flotilu o 540 vozidel DAF XF 480 Super Space Cab.

Společnost DAF Trucks N.V. získala v krátké době již třetí velkou objednávku na dodávky svých nákladních vozidel. Tahače pro Hegelmann Transporte Group navazují na 400 nákladních vozidel pro Renewi a 1500 vozů pro Girteka Logistics.

Společnost Hegelmann Transporte Group má ve svém vozovém již více než 100 nákladních vozidel DAF poslední generace modelové řady XF a právě díky pozitivním zkušenostem s jejich provozováním se rozhodla objednat dalších 540 tahačů. Řidiči této společnosti oceňují prostorné a komfortní kabiny, jízdní vlastnosti i hospodárnost provozu.

Nová vozidla DAF XF 480 Super Space Cab pro Hegelmann Transporte Group pohání motor PACCAR MX-13 o objemu 12,9 litru a nejvyšším výkonu 355 kW (480 koní). Ten je spojen s novou automatizovanou převodovkou TraXon.

Vozidla se mohou pochlubit řadou moderních asistenčních systémů, mezi něž patří například prediktivní tempomat, prediktivní řazení, varování před opuštěním jízdního pruhu, systém nouzového brzdění a varování před čelním nárazem.

Tahače budou dodávány společnosti Hegelmann Transporte Group, v jejímž vozovém parku je kolem 2000 nákladních vozidel a 2000 návěsů v letech 2019 a 2020. Sídlo společnosti se nachází v německém Karlsdorf-Neuthard, poblíž Stuttgartu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme