Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DaimlerChrysler oficiálně: Jednáme o prodeji Chrysleru

Dan Vořechovský
Diskuze (4)
Koncern DaimlerChrysler dnes bude na valné hromadě jednat o dalším osudu automobilky Chrysler. Poprvé se oficiálně mluví i o jejím prodeji některému za zájemců.

Šéf koncernu DaimlerChrysler Dieter Zetsche dnes poprvé oficiálně potvrdil, že koncern jedná s určitými zájemci o prodeji americké divize Chrysler. Jednání jsou vedena se zájemci, kteří o automobilku projevili vážný zájem. DaimlerChrysler si však podle slov svého šéfa i nadále ponechává otevřené i další možnosti řešení současných problémů Chrysleru.

Prozatím bude v automobilce pokračovat i nadále restrukturalizační plán představený v polovině února. Podle Zetscheho je tento plán dokonce nedílnou součástí všech možností řešení tíživé situace Chrysleru, o kterých DaimlerChrysler uvažuje.

DaimlerChrysler předběžně uvedl čtyři kritéria, podle kterých se bude rozhodovat o budoucnosti Chrysleru. Jde o zvýšení finanční síly a tržní hodnoty automobilky, vytyčení jasného strategického cíle, na který se má automobilka zaměřit, dosažení dlouhodobé ziskovosti a skutečnosti, že řešení musejí být co možná nejvýhodnější také pro zaměstnance.

DaimlerChrysler se tedy rozhodne pro to řešení, které bude nejlépe odpovídat daným kritériím. Jen připomeňme, že neoficiálně patří mezi zájemce o Chrysler dva finanční investoři (Blackstone a Cerberus) a kanadský výrobce autodílů Magna International.

Více informací přineseme po dnešní valné hromadě koncernu v německém Berlíně.

Dan Vořechovský
Diskuze (4)
4. 4. 2007 17:36
Opona padá
A poslední dejství špatného kusu začíná.A co na to děd vševěd Marko?
4. 4. 2007 16:01
Re: he
Spíš se vrátí k Daimler-Benz AG.