Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designový duel: Mercedes-Benz C a E: Poznáte vůbec nové éčko?

David Bureš
Diskuze (41)
Modely Audi byly v minulosti často kritizovány za vzájemnou podobnost. Mercedes ale zašel snad ještě dál.

Ještě před oficiální výstavní premiérou na detroitském autosalonu začaly po internetu kolovat fotografie kompletně odhaleného Mercedesu třídy E nové generace. I na základě prototypů testovaných na českých silnicích jsme tušili, že nové éčko bude velice podobné o segment menšímu céčku. Takovou shodu jsme ale nečekali.

Designovou blízkost obou Mercedesů ukáže vzájemné srovnání jejich fotografií. Pokud dáme snímky obou aut vedle sebe, je rázem prakticky nemožné oba vozy od sebe rozeznat. Ostatně dokážete sami poznat, který automobil na titulní fotografii je céčko a který éčko? Vězte, že nová třída E je v přiložené fotogalerii vždy ten horní sedan.

Oválná maska chladiče i hlavní světlomety jsou u obou vozů vlastně totožné. V případě verze Elegance (ta s trojcípou hvězdou na kapotě a ne v masce chladiče) je u éčka použito výraznějšího chromování. Hlavním poznávacím znamením je nicméně nárazník, ten u menšího céčka má výraznější prostřední mřížku.

Také z profilu jsou oba vozy velice podobné, na éčku jsou nicméně znát jeho větší rozměry. Dále si všimněte hran táhnoucích se přes bok karoserie. U éčka tato linka vede přes kliky dveří, zatímco u céčka pod nimi. Třeba linie oken je ale vlastně shodná.

A záď? Také jako vejce vejci – stejná jsou koncová světla, chromovaný pás na víku zavazadelníku i linka spojující koncovky výfuku. U éčka se však objevují úzké odrazky na zadním nárazníku, které u céčka nenajdeme.

Už dříve jsme si všimli toho, že také interiér nové třídy E je nám nějaký povědomý. Vzájemné srovnání ukázalo, že v tomto případě se E-Klasse inspirovalo větší S-Klasse. Dvě obří obrazovky nebo čtyři kruhové výdechy ventilace na centrálním panelu jsou jasným odkazem na velký luxusní sedan. Rozdíly jsou tak opět jen v detailech. A protože se eskem inspirovalo i céčko...

Nová generace Mercedesu třídy E se má na českém trhu začít prodávat v dubnu tohoto roku. Nejprve na trh vstoupí sedan, kombíku se dočkáme až na podzim. Zatímco sedan se ukáže již na lednovém autosalonu v Detroitu, kombi bude debutovat v březnu v Ženevě.

David Bureš
Diskuze (41)
14. 1. 2016 09:06
Re: Jedna
Ešte by som pridal Ctrl-S
nevedel by som na prvý pohľad rozlíšiť ktorý je ktorý,
napríklad tu: [odkaz]
Avatar - Ja Prvni 123
10. 1. 2016 18:32
No a co?
Majtel Mercedesa má asi trochu jinou mentalitu... stačí, že je poznat, že jede Mercedesem.
Kterým typem už je jedno... vybírá podle potřeb, ne podle dojmu.
A peněženky, pochopitelně.

Za mě je nejdůležitější, že Ečko nemá tablet...
;-)

V mým věku bych si sám sebe uměl v éčku představit. S benzínem, automatem... a bylo by mi úplně jedno, že se to podobá menšímu i většímu bráchovi.
Pořád platí, že dát tolik peněz za auto prostě nechci. Ale to je můj problém - ne toho auta.

Jediný, co jsem ochoten připustit je, že tady už neplatí to, co do nedávna: život je krutej. Když ho řídíš, nemůžeš ho vidět!

;-)
8. 1. 2016 10:32
Re: ROVNAKÉ
Pri vsetkej ucte to su presne myslienky ludi co na to nemaju. Ak si raz kupujes S tak ta proste nenapadne "boha radsej si kupim dve C, alebo nie, kupim si tri a rovno v zakladnej vybave, super kseft". Ak sa na to musis pozerat takto tak S/A8/7/LS neni trieda v ktorej mas nakupovat.
8. 1. 2016 06:10
Re: ROVNAKÉ
To je fakt, hodinky za 20E na tržnici nebo Carrery? To druhý bych i zakázal prodávat. Vypadá to skoro stejně ;-)
8. 1. 2016 06:08
Re: sutaz s nazvom
;-) Na tohe je škoda slov, co tu Topper plodí