Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit: Chrysler Crossfire Roadster

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Na letošní léto nachystal Chrysler otevřenou verzi Crossfiru, který se bude prodávat jako model 2005. Uspěje proti koncernovému sokovi – právě představenému Mercedesu SLK druhé generace?

Na letošní léto nachystal Chrysler otevřenou verzi Crossfiru, který se bude prodávat již jako model 2005. Uspěje proti koncernovému sokovi – právě představenému Mercedesu SLK druhé generace?

Otevřený Crossfire nese označení Roadster a opět má mnoho společného s evropským koncernovým bratrem s hvězdou ve znaku. Pod kapotou je vidlicový šestiválec 3,2 l (158 kW) a šestistupňová manuální nebo pětistupňová automatická adaptivní převodovka přenáší výkon na zadní nápravu. Komponenty přední lichoběžníkové nápravy i pětiprvkového zavěšení použitého vzadu jsou majitelům Mercedesů SLK dobře známé, zde je ale vše zabaleno do jiného kabátu.

Otevřený Crossfire má pouze látkovou stahovací střechu, která má skleněné elektricky vyhřávané zadní sklo. Za 22 sekund se z Crossfiru stane otevřený roadster s klasickou dvojicí mohutných ochranných oblouků a nenápadně ukrytou střechou za předními sedadly. Zadní spoiler je společně s třetím brzdovým světlem vysunut do pracovní polohy při rychlosti 95 km/h.

Dynamický vzhled otevřeného Crossifiru podporují 18 palcová kola s pneumatikami 225/40 vpředu a 19 palcová kola s pneumatikami 255/35 vzadu.

Uvnitř dotváří atmosféru kožená všestranně seřiditelná sedadla s logem značky vyšitým do hlavových opěrek. Středová konzole nezapře inspiraci a unifikaci se stuttgartskými vozy, zde ve stříbrném provedení, které doplňuje šedo-černý interiér.

Ondřej Láník
Diskuze (15)