Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Durango Special Service: Pro policejní a hasičské sbory

David Bureš
Diskuze (8)
Dodge přijímá objednávky na speciálně upravené Durango už nyní, první vozy se u zákazníků objeví v druhém čtvrtletí letošního roku.

Dodge zveřejnil informace o speciálně upraveném modelu Durango, který je určen pro použití u policejních a hasičských sborů. Toto SUV v nabídce značky doplní Dodge Charger Pursuit a Ram 1500 Special Service.

Dodge Durango Special Service je nabízeno se dvěma motory. Základem je 3,6 V6 Pentastar s výkonem 216 kW, za příplatek je pak 5,7 V8 HEMI s 268 kW. V základu jsou poháněna jen zadní kola, k dispozici je však i pohon všech kol.

Durango se šestiválcem může utáhnout přívěs těžký až 2,8 tuny, vozy s osmiválcem mohou za sebou táhnout až 3,4tunový přívěs.

Kvůli svému použití je toto SUV vybaveno komponenty, které vydrží i náročné zacházení. Odolnější jsou například brzdy, baterie, vodní čerpadlo a chladič oleje, silnější je také alternátor. Na hnací ústrojí se vztahuje záruka na pět let nebo na ujetí 100.000 mil (skoro 161 tisíc kilometrů).

Zavazadlový prostor je větší díky chybějící třetí řadě sedadel, navíc je možné jej přizpůsobit potřebám zákazníka. Další úložné prostory se nachází pod podlahou zavazadelníku a po jeho stranách. Cestující v druhé řadě sedadel pak mohou samostatně ovládat klimatizaci a topení.

Ve výbavě dále nemohou chybět majáky a speciální barevné schéma karoserie. Standardem je tak jako v případě běžného Duranga stabilizační systém s integrovanými funkcemi stabilizace přívěsu (TSC, Trailer-sway Control), rozpoznání a korekce rizika převrácení (ERM, electronic roll mitigation) a asistencí pro rozjezd do kopce (HSA, Hill-start Assist).

Dodge Durango Special Service bude vyráběn v detroitské továrně Jefferson North Assembly Plant. Zde je vedle běžného Dodge Durango montován také jeho blízký příbuzný – Jeep Grand Cherokee.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Pekelná Micinka
20. 3. 2012 17:53
Re: dobrý kšeft
Asi se už nezhoupnou, ale nezapomeňme na [odkaz] ;-)

PS. to porovnání se siluetou strážníka (asi pro případ, že auto slouží jako štít) >:D :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
20. 3. 2012 17:47
Re: dobrý kšeft
Tedy vypadají efektně a americky. To se musí nechat. :-)
Avatar - Barrichello
20. 3. 2012 10:38
Re: dobrý kšeft
Když ford už neměl co nabídnout místo Viktorek, taky eklogický předpisy no a pokusy ostatních jako Venture od chevroletu atd. se moc neujaly...
Avatar - Barrichello
20. 3. 2012 10:36
Re: dobrý kšeft
No jo, viktorky pomalu mizej.....přeci jen z dnešního pohledu už sou za zenitem...
20. 3. 2012 10:36
Re: dobrý kšeft
Je to dobře, ty auta sou nádherný všechny.... a aspoň kupujou domácí produkt a pomáhaj tak svým firmám... Né jak ten humus v New Yorku kde má jezdit místo klasickejch Taxi Fordů nějakej Nissan... to nepochopím dodnes...