Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ram Cargo Van: Užitkový Dodge Grand Caravan

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Značka Ram, která se v rámci koncernu Chrysler specializuje na pick-upy a užitková vozidla si pro modelový rok 2012 připravila novou dodávku.

Ram Cargo Van vychází z velkého MPV Dodge Grand Caravan. To je samozřejmě sesterský model Chrysleru Town & Country, který v Evropě známe jako Grand Voyager.

Z interiéru velkého MPV při proměně na dodávku zmizela druhá i třetí řada sedadel, ale zůstaly zachovány původní výplně dveří i boků. Novinkou je hliníková rovná ložná plocha, která je položena na původní podlahu MPV.

Změny na exteriéru se týkají prakticky jen použití černé masky chladiče a zasklení. Ram nabídne několik různých verzí Cargo Vanu, které budou mít vždy boční posuvné dveře na obou stranách, ale budou se lišit zasklením. Bude záležet jen na zákazníkovi, která okna na zádi nechá zaslepit.

Stejně jako Dodge a Chrysler i Ram Cargo Van je poháněn vidlicovým šestiválcem Pentastar V-6 s rozvodem DOHC o objemu 3,6 litru. Tato pohonná jednotka spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou a disponuje výkonem 208 kW (283 k) a točivým momentem 353 Nm.

Oproti modelům pro přepravu osob má Cargo Van upraveno zavěšení kol, aby snesl větší zatížení, které může být až 816 kg. Lehký užitkový automobil může táhnout přívěs o hmotnosti 1633 kg.

Podobně jako MPV značek Dodge a Chrysler i Ram Cargo Van může být vybaven systémem sledování slepého úhlu, zadní parkovací kamerou, systémem sledování tlaku v pneumatikách a řadou dalších bezpečnostních prvků. Komfort v kabině může zvyšovat automatická klimatizace, satelitní autorádio, multimediální centrum s 30 GB harddiskem a 6,5palcovou obrazovkou nebo navigační systém Garmin.

Výroba Cargo Vanu bude probíhat v kanadském Windsoru, kde se vyrábí i výchozí MPV a prodej tohoto modelu se má rozběhnout ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
14. 3. 2011 10:11
Konečně pořádná dodávka
Po skončení výroby Sprinteru od MB citělně chyběla ve výrobním programu.
Spolu s Ducatem to bude silná dvojka. :yes: