Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dovozce koncernu VW zvýšil obrat na rekordních 28 miliard!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Společnost Porsche Česká republika, dovozce vozů koncernu Volkswagen do tuzemska, v loňském roce zvýšil obrat o 12 procent na 28,3 miliardy korun. Prodej stoupl o 11,6 procenta na 52.936 aut.

Česká pobočka si růstem udržela postavení druhé největší firmy v rámci skupiny Porsche Holding Salzburg, hned po Rakousku. "Mnoha úspěchů dosáhly v uplynulém roce také naše servisní služby. Kromě trvale vysoké úrovně spokojenosti zákazníků se nám daří oslovovat stále širší skupiny majitelů vozidel našich koncernových značek. Konkrétně jsme v roce 2016 dosáhli obratu z originálních dílů 1,651 miliardy Kč a obratu z originálního příslušenství 150 milionů Kč," uvedl jednatel firmy Franz Pommer.

Všechny čtyři značky zastupované společností Porsche ČR uzavřely rok 2016 rekordními výsledky. Prodej osobních vozů Volkswagen vzrostl o 14,7 procent na 32.116 vozů, značka Audi zvýšila dodávky o desetinu na 6250 vozů, SEAT rostl o tři procenta na 8150 vozidel a prodej užitkových vozů Volkswagen loni představoval 6420 vozidel, což je o devět procent více než v roce 2015. Zhruba 10.000 aut koupili zákazníci ze zahraničí.

Za posledních pět let se prodeje na českém trhu firmy zdvojnásobily, "Rok 2016 uzavřel čtvrt století našeho působení na českém trhu mnoha rekordy, ať se jedná o nejlepší prodejní v naší historii, další posílení pozice importéra číslo jedna, nebo půl milionu předaných vozů českým zákazníkům od roku 1991," uvedl jednatel Porsche ČR Vratislav Strašil.

Na loňském výsledku se neprojevila aféra dieselgate se staršími motory TDI schopnými obcházet homologační emisní měření. Kvůli ní postupně koncern v Česku svolává do servisů přes 50.000 aut.

Prodej ojetých aut v programu DasWeltAuto se zvýšil o procento na 17.537 vozů. Zvýšil se podíl mladých ojetin i prodej aut vykoupených protiúčtem.

Letos přijde Audi s novou A8, která bude prvním modelem koncernu s autonomním řízením. To bude zahrnovat jízdu v kolonách do 60 km/h a parkování. Novinkou bude i koncept velkého SUV Q8. Volkswagen představí ve třetím čtvrtletí model Arteon, který bude nástupcem kupé CC, a dále prodloužený Tiguan a nové Polo. Seat chystá novou Ibizu a SUV Arona.

Porsche Česká republika se sídlem v Praze je největší společnost pro dovoz automobilů do České republiky. Má 171 zaměstnanců a se svými partnery má uzavřeno 128 smluv na prodej, přičemž na servis je to celkem 234 smluv. Za posledních pět let se prodeje firmy v ČR zdvojnásobily. Skupina podniků Porsche Holding Salzburg působí ve 22 zemích Evropy a také v Číně a Jižní Americe.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Re: Najdôležitejšia veta
Máš ďalší nový nick?
26. 1. 2017 23:54
Re: Najdôležitejšia veta
Najpochybnejšie servisy sú často práve tie značkové. U mnohých značiek a u VW/Škoda zvlášť. Za necelý rok mi nové auto strávilo v servise dokopy viac ako 6 týždňov - bez jediného servisného záznamu; po hektolitroch vytečených nervov a nakoniec aj vyhrážkach súdom som sa toho šmejda zbavil a už nikdy viac.
Avatar - flepper
26. 1. 2017 19:55
Re: Najdôležitejšia veta
.....zaruka nekryje vsetko ......mozno som to tiez nestastne sformuloval ze VW zaraba ...opravim sa ...len VW servis zaraba :-) ....veta "Mnoha úspěchů dosáhly v uplynulém roce také naše servisní služby." - plati aj pri zarucnych opravach ..... niekto tu opravu tomu servisu zaplatit musi :-) takze ano spociatku som to zle sformuloval ;)
26. 1. 2017 18:34
Re: Najdôležitejšia veta
To je dobrý výplod. Takže podle tebe vydělali peníze na za ručních opravách jo? A slyšel jsi někdy o tom ze záruční oprava je zdarma? To asi nebude ten zdroj zisku...
Bigpapa to popsal naprosto jasne.
Avatar - flepper
26. 1. 2017 16:17
Re: Najdôležitejšia veta
to asi nie ....kedze s autom v zaruke nikam inam ako do autorizovaneho nepojde nikto ani pri inych znackach pod hrozbou straty pokuty ....viac logiky dava prvy prispevok .....a potvrdzuje tak to co sa hovori ze VW group zaraba hlavne na servise :-) spolahlivost tam necakat :-)