Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika: Audi pokračuje v rekordních prodejích

Libor Zezulka
Diskuze (36)
Audi oznámilo rekordní prodeje. Za prvních pět měsíců letošního roku prodalo nejvíce vozů v historii, celosvětový růst dosáhl 14 procent.

Audi znovu potvrdilo pozici jedné z nejúspěšnějších značek koncernu Volkswagen a prodalo v květnu 2005 celosvětově o 14 procent více vozů než v roce 2004. Celkový počet prodaných vozů přesáhl v květnu 72 000, zatímco v roce 2004 mírně přesáhl 62 000. V prvních pěti měsících Audi prodalo 342 000 vozů, což je o šest procent více než v předchozím roce.

Audi se dařilo i na domácím trhu. V květnu prodalo v Německu 23 100 vozů, to znamená nárůst o 32 procent. Vyšších prodejů se podařilo automobilce dosáhnout také ve Francii, Británii, Španělsku i Japonsku. K udržení příznivých prodejních čísel mají pomoci i v následujícím roce nové modely, především pak luxusní SUV, konkurence pro Mercedes-Benz M a BMW X5, Audi Q7.

Libor Zezulka
Diskuze (36)
6. 6. 2005 19:43
AUDI MOC DOKÁZAL
jo, moc dokázal. Dokázal se vklínit mezi BMW a MB. Ale není s nimi v jedné lajně. Je nepřekonatelná dvojka a hned za nimi AUDI. A co bylo na vkliňování geniální - filosofie jejich modelů. MB - stoletá klasika, oblékaná i do supertvarů. Vybere si každý, kdo na to má. BMW - jasnej tah na sportovní srdce. Kdo lítá, lítá v BMW. A AUDI? Audi vymyslelo chladný odosobnělý technicistní styl, který ideálně zapadá k charekteru velké dvojky. Dnes je AUDI vizuálně dotažený v jejich záměru k dokonalosti - je tam chlad, distingovanost, ozubená kola... lesk kovu... jednotnost stylu jako nikde jinde, současně ale "hladká dravost" přitom vznešenost. Prostě tohle dokázali. A jsou jen krůček od dvojky. Přitom jsou na vrcholu. Za to můj obdiv.