Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrifikované plány GM: Věří hlavně elektromobilům, odstartují novou éru Cadillacu

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Vedení koncernu General Motors říká, že plug-in hybridy jsou pouze přechodnou fází mezi vozy se spalovacími motory a elektrickým pohonem. Proto se chce soustředit rovnou na elektromobily.

Automobilky, které se nějakým způsobem nepřipravují na budoucí roky nějakou formou elektrifikace, byste už napočítali na prstech jedné ruky. A pozadu nezůstává ani koncern General Motors, který nyní poodhalil, jaké plány pro příští léta chystá. A my už víme, že budou hlavně elektrické.

V nedávném rozhovoru se o nich rozpovídal Mark Reuss, prezident koncernu GM. Skupina přitom s plug-in hybridy pracovala, vzpomeňme model Chevrolet Volt, jehož výroba však skončí na jaře letošního roku a s nástupcem s tímto typem pohonu se již nepočítá.

„Plug-in hybridy jsou jen jakýmsi opatřením proti vozům se spalovacími motory. Nemůžeme utrácet peníze za to, abychom přinutili zákazníka kupovat věci, které ve finále nepotřebuje,“ řekl Reuss bez servítek a pokračoval: „Namísto toho můžeme vynaložit prostředky na skutečnou alternativu, která poskytne zákazníkovi nulové emise, udržitelnost a cenově dostupné řešení,“ říká a jasně naznačuje, že budoucnost vidí v elektromobilech.

Plug-in hybridní pohon však koncern GM nezařízne zcela. Vždyť značka Buick, která pod jeho křídla taktéž patří, představí pro čínské zákazníky Velite 6 s plug-in hybridním pohonem.

Pokud však jde o zbytek světa a ostatní značky, tam už se této verze alternativního pohonu zřejmě nedočkáme. Dokazuje to i horká novinka Cadillacu, koncept elektrického SUV posazeného na zcela nové platformě, jež je určena výhradně pro elektromobily. Prý je to začátek zcela nové éry značky Cadillac a v brzké budoucnosti bude odhalena celá plejáda jejích elektromobilů.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

17. 1. 2019 19:15
Re: Elektricke auticka
Aha. Tak to bylo k veci :-)
17. 1. 2019 10:58
Re: Elektricke auticka
Jo. :-) Až bude baterka elektromobilu stát, vážit a měřit stejně jako palivová nádrž normálního auta, a zajistí mu srovnatelný dojezd a dobu nabití s natankováním, tak se ozvi! >:D
17. 1. 2019 05:50
Re: Elektricke auticka
Ahoj Johne,
Zadny vyrazny pokrok? Jses si jisty? :-)
Avatar - JohnST
16. 1. 2019 23:04
Elektricke auticka
Nie som si isty ci elektricke auta budu buducnost. Skor len alternativa. V beterkach nie je ziadny vyrazny pokrok co sa tyka kapacity. Vyrobci mobilov su ti co najviac tlacia na vyvoj novych baterii, ale nic. Len senzacne clanky. Pokial nepride nejaka podstatna zmena v konstrukcii baterii jak ich kapacity, tak v rychlosti nabijania , hmotnosti nema elektromobil z dlhodobeho hladiska sancu na uspech.
16. 1. 2019 21:13
Elon jim ukazal cestu
Pred deseti lety by tenhle krok necekal snad nikdo.

Ale uspech Tesly a predevsim ted Modelu 3 nuti zavedene automobilky zmenit plany.

Obrat uz je nevyhnutelny. Tim lip, ze tady neuslysim fnukani o evropske unii.
V USA je momentalne tlak na snizovani emisi minimalni..
Ale existuje tam dostatecna kupni sila. A s dalsim vyvojem EV, ktery jde nesrovnatelne rychleji nez u ICE, bude duvodu ke koupi klasickeho auta ubyvat.