Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 458 „Scuderia“ se objeví ve Frankfurtu

Michal Fokt
Diskuze (2)
Ferrari chystá nejostřejší verzi modelu 458 Italia na zářijový frankfurtský autosalon. Nebude se ale možná jmenovat Scuderia ani Challenge Stradale.

Také vám stále po těch letech existence supersportu Ferrari 458 Italia něco chybí? Už máme nějaký ten pátek i 458 Spider, ale stále ještě čekáme na ostřejší a lehčí …ano, správně 458 Scuderia, která bude někde na půli cesty mezi běžnými modely a závodním 458 Challenge. Ale nebojte se, už se to blíží.

Nejnovější šuškanda z Maranella říká, že Ferrari chystá hardcore verzi svého nejsportovnějšího modelu na letošní autosalon ve Frankfurtu. V zásadě tušíme, co nás čeká. Motor V8 o objemu 4,5 l by mohl být naladěn až na výkon 600 koní, zejména díky použití kovaných vnitřností, posunutí maximálních otáček až do stratosférických 9300/min a použití průchodnějšího výfuku.

Současně se bude snižovat váha. Minulá F430 Scuderia zhubla zhruba o metrák a něco podobného můžeme očekávat i nyní, spolu se sportovnějším naladěním podvozku, ostřejšími brzdami, kratším zpřevodováním sedmistupňové dvouspojkové převodovky, bodykitem vylepšujícím aerodynamiku a vkusně doplněné rychlými proužky na karoserii.

Velké překvapení nám však může přinést jeho označení. Nejpravděpodobnější 458 Scuderia to totiž vůbec nemá jisté, ve hře je i pojmenování Challenge Stradale nebo dokonce Monte Carlo.

Michal Fokt
Diskuze (2)
23. 5. 2013 08:17
Nedělám to
ale zde si snad poprvé dovolím s trochou nadsázky prorokovat, že to bude prostě to sportovně nejlepší, co půjde v patrech ještě běžné produkce pořídit. 458 je jednoduše výborná. S přiostřením se samozřejmě vytrátí část komfortu, ale pokud pomineme top "laboratoře" vysoko nad touto úrovní (P1,LaF), nejsofistikovanější oldschool (Huayra) a mezikontinentální střely (Veyron, Koenigsegg) tak mne nenapadá, co by dokázalo komplexnost top 458 ohrozit.
Velké bravo :yes: :yes:
Avatar - Parda71 (BMWfans)
22. 5. 2013 20:57
Monte Carlo?
Tak to se pak těším na srovnávací test s Fábií Monte Carlo >:-[]