Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari a Maserati přerušily výrobu kvůli zemětřesení

David Bureš
Diskuze (0)
Epicentrum úterního zemětřesení v severní Itálii leželo na sever od Boloně, v tzv. údolí motorů.

Některé automobilky sídlící v severoitalské provincii Emilia Romagna přerušily výrobu kvůli zemětřesení, které tuto část Apeninského poloostrova zasáhlo tento týden. Provoz byl pozastaven v závodech Ferrari, Maserati a Lamborghini. Přerušení výroby hlásí rovněž výrobce motocyklů Ducati.

Výrobci luxusních a sportovních automobilů uvedly, že jejich továrny během zemětřesení nebyly poškozeny. Přesto z preventivních důvodů poslaly své zaměstnance domů.

Přerušení výroby se dotklo zhruba 5.000 zaměstnanců těchto tří automobilek. Výroba v závodech má být opětovně spuštěna ještě během tohoto týdne.

Automobilky hlásí, že jejich závody nebyly zemětřesením poničeny. Lakovna Lamborghini nicméně leží ve městě Mirandola, kde v troskách nejmenované výrobní haly zahynuli tři lidé. V současnosti není jasné, zda je lakovna automobilky sídlící v nedaleké Sant‘ Agatě poškozena.

Během zemětřesení, které sever Itálie zasáhlo během úterý, zemřelo nejméně 17 lidí. Jeho epicentrum leželo zhruba 40 kilometrů severně od Boloně, nedaleko města Modena. Přímo v tomto městě sídlí Maserati, továrna Ferrari leží asi 18 kilometrů jihozápadním směrem od Modeny. Sant‘ Agata, domov Lamborghini je zase 20 kilometrů na východ od Modeny.

Úterní zemětřesení proběhlo ve dvou vlnách, během té první dosáhlo síly 5,8 stupně Richterovy stupnice, druhá vlna měla sílu stupně 5,6. Země se třásla tak silně, že otřesy pocítili i obyvatelé Milána, Florencie či Pisy.

Itálii zasáhlo silné zemětřesení tento měsíc už podruhé. Během zemětřesení 20. května byla zasažena oblast ve střední Itálii na hranicích Umbrie a Toskánska.

David Bureš
Diskuze (0)