Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari chce letos v Česku prodat přes 40 nových vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
Ferrari chce letos v Česku prodat přes 40 vozů, loni to bylo 46 aut včetně závodních speciálů. ČTK to při otevření nové prodejny v Praze řekl ředitel marketingu Jiří Rozkošný. Nový showroom otevřel jezdec formule 1 Felipe Massa.

Prodej nových Ferrari se bude podle Rozkošného od loňského lišit zřejmě jen v počtu dodaných závodních vozů. "Loni jsme ještě doprodávali závodní verze 430, letos ale ještě není k mání upravená 458," dodal Rozkošný. Model 458 Italia v provedení pro běžný silniční provoz měl včera svou českou premiéru.

Podle Roberta Pergla majitele společnosti Scuderia Praha, která Ferrari do Česka dováží, zájem o rudé vozy se vzpínajícím se hřebcem ve znaku převyšuje nabídku. "Kvóty pro prodej v jednotlivých zemích stanovuje automobilka. Navýšení o každý vůz je pro nás úspěch," uvedl.

Nový autosalon Ferrari vyrostl v Evropské ulici v Praze 6 hned vedle prodejny Maserati. Salon dovozce vytvořil podle nového konceptu prodejen Ferrari, který dosud automobilka použila jen v domácím Maranellu. Luxusní prostředí nabízí prostor pro vystavení vozů, počítačový konfigurátor a ateliér pro individuální specifikaci vozů. Náklady na vybudování prodejny výrazně překročily deset milionů korun.

"V současné době už máme projekt na nové, větší servisní prostory. Slibujeme si od toho nejen příjemnější prostředí, ale zejména podstatně větší prostory pro operativnější řešení požadavků našich klientů. V současnosti architekti zpracovávají projekt a na podzim bychom se chtěli stěhovat," řekl Pergl.

Ferrari se na českém trhu oficiálně prodávají od roku 1997 a v současnosti jich na českých silnicích jezdí téměř 400. V roce 2006 koupil importérskou firmu HP-Exclusiv právník Robert Pergl a o rok později firma změnila jméno na Scuderia Praha.

Scuderia Praha, která vedle vozů Ferrari prodává i auta italské značky Maserati, loni vykázala obrat přes 400 milionů korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
8. 5. 2010 20:55
Re: OBJEDNEJ
No vidíš, fakt je niekde chyba... ;-)
7. 5. 2010 20:06
Re: OBJEDNEJ
jasne, slovo "vole" sa ako nadávka v hovorovej reči neberie, ale ja som zareagoval na posledné dve slová - spolu tvoria veľmi nepríjemne znejúce spojenie, ktoré Čech možno znesie, ale ja ako Slovák sa za autora takých slov hanbím
Avatar - Plautus
7. 5. 2010 15:25
Re: OBJEDNEJ
Zvířátka v lese se dohodla, že si postaví sídliště.
Vyšlou do města mazanou lišku, aby tedy sehnala potřebnápovolení. Přešel den, dva, tři, týden a liška nikde.Po čtrnácti dnech se vrátí se staženým ocasem a celá
zničená povídá: "35 povolení jsem sehnala, ale to 36., nejdůležitější se mi sehnat nepovedlo."
Poté zvířátka vyšlou medvěda. Není sice nejchytřejší,ale je nejsilnější, takže by mohl ledacos zařídit, řekla si. Přešel den, dva, týden a medvěd nikde. Po měsíci se vrátí, vyhublý, vystresovaný a říká: "35 povolení mám, ale to 36., to prostě sehnat nejde."
V tom se přihlásí vůl, že by to zkusil ve městě vyřídit ...
Zvířátka se pousmějí a praví: "Ty, vole? Když to nezařídila mazaná liška ani silný medvěd, ty tam nemůžeš uspět!"
Ale vůl se nedal odradit a vyrazil do města.
Za tři dny zvířátka po ránu vzbudil velký rambajs. Vstanou a vidí v dálce vola, jak si to maže k lesu za zády bagry, jeřáby a náklaďáky s pískem.
Zvířátka se radují a diví zároveň, ptají se:
"Vole, jak jsi to dokázal?"
"Jednoduše," povídá vůl, "přijdu na úřad,
otevřu první dveře - spolužák,
otevřu druhé dveře - spolužák,
otevřu třetí dveře - spolužák.
Avatar - Plautus
7. 5. 2010 09:12
Re: OBJEDNEJ
Chyba?!? Prečo by to bola chyba, skôr by som povedal, že nie je exkluzivita ako Exkluzivita.
A ešte odhliadnuc od pomiešania Panamery a Cayennu, to je jedno, jedná sa čisto o modely, ktoré sa v plnej miere starajú o komercionalizáciu značky Porsche, a práve tým klesá i ich exkluzivita, hoc samozrejme v rámci svojich tried jej punc majú, ale práve preto som napísal na začiatok, že nie je exkluzivita ako Exkluzivita, no s tým si v Maranelle hlavu lámať nemusia.
Avatar - Plautus
7. 5. 2010 08:55
Re: OBJEDNEJ
Trošku by som sa povzniesol nad tou druhou, hoc zvýraznenou, vetou, a myslím, že i každý normálny Čech to prijme nie ako nadávku..."vole" používajú moji českí priatelia, keď sa trošku pripijú, za každým druhým slovom..."žejo vole, no jo vole".
V prvej vete však s ním bez výhrad súhlasím, vypustené "prdky", ktoré zase "zaváňajú" chorobou, ktorá sa už stala chronickou.