Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari otevře v roce 2016 další zábavní park, tentokrát ve Španělsku

David Bureš
Diskuze (0)
O realizaci zábavního parku Ferrari se ve Španělsku postará firma napojená na majitele automobilky Aston Martin.

Ferrari umístilo logo vzpínajícího se hřebce na množství prvků. Trička čepice, hrnečky, to vše si mohou fanoušci automobilky pořídit. V Abú Dhabí dokonce mohou navštívit zábavní park inspirovaný Ferrari. Další takový park je v plánech, otevřen bude v roce 2016 ve španělském rezortu PortAventura nedaleko Barcelony.

Součástí rezortu je zábavní park už nyní, některé atrakce jsou inspirované postavami z dětského televizního pořadu Sezamova ulice. Chystaný zábavní park nazvaný Ferrari Land se bude rozpínat na ploše pokrývající 75.000 m2.

Tematický park s logy vzpínajícího hřebce nabídne množství atrakcí, které budou určeny pro fanoušky Ferrari různého věku. Mezi nimi nebude chybět vertikální horská dráha, která má být nejvyšší a nejrychlejší v celé Evropě.

Součástí parku bude také pětihvězdičkový hotel inspirovaný značkou Ferrari, aby návštěvníci mohli kde přespat. Hotel nabídne 250 pokojů, restaurace a simulátor řízení.

Projekt si bude žádat investici ve výši 100 milionů eur. O jeho realizaci se postará PortAventura Entertainment, která tento týden podepsala licenční smlouvu s Ferrari na využití jeho jména. PortAventura Entertainment je dceřinou společností investiční firmy Investindustrial, která vlastní část automobilky Aston Martin.

Zábavní park inspirovaný Ferrari existuje už nyní, jmenuje se Ferrari World a nachází se v Abú Dhabí, ve Spojených arabských emirátech. Ten byl otevřen v roce 2010 a s plochou 200.000 m2 je největším krytým zábavním parkem na světě. Jeho součástí je horská dráha Formula Rossa, jejíž vozíky dosahují až rychlosti 240 km/h. Právě úspěch arabského parku rozhodl o výstavbě dalšího parku ve Španělsku.

David Bureš
Diskuze (0)