Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat: Alfu nikomu ne(pro)dáme

Diskuze (141)
Šéf celého koncernu Fiat striktně odmítl prodej Alfy Romeo, za jakýkoliv obnos peněz.

Fiat otevřel další dějství kauzy, ve které se jedná o snahu Volkswagenu získat od Italů Alfu Romeo. Šéf celého koncernu Fiat John Elkann se na detroitském autosalonu k této otázce vyjádřil jednoznačně: „neprodáme Alfu, i kdyby nám nabídli jakýkoliv finanční obnos.“

Sergio Marchionne, výkonný ředitel automobilek Fiat Group Automobiles a Chrysler, dále doplnil, že Alfa Romeo je plně integrovaná do vývojových projektů Fiatu a bylo do ní investováno příliš mnoho prostředků, než aby se ji mohl italský koncern zbavit.

Zájem Volkswagen Group o převzetí Alfy trvá od loňského léta – alespoň v prohlášeních, která se oficiálně i neoficiálně dostávají do tisku. Není ale známo, že by došlo k nějaké konkrétní nabídce.

Alfa Romeo Giulia zamíří do USA v roce 2012

Marchionne zároveň upřesnil podrobnosti ohledně vstupu na americký trh. Dojde k němu příští rok a prvním modelem bude sedan střední třídy Giulia. Nástupce modelu 159 díky vývojové spolupráci s Chryslerem vyhovuje americkým bezpečnostním předpisům bez dodatečných konstrukčních úprav.

Giulia se bude vyrábět v italské továrně Fiatu Mirafiori. Marchionne ale stále hrozí italským odborářům – pokud se s nimi automobilka nedohodne na přijatelných podmínkách, přesune se výroba Giulie do USA a Kanady.

Z existujících modelů se začne v USA nabízet kompaktní Giulietta, a to od roku 2014 (zřejmě tedy po faceliftu). Kromě toho Alfa Romeo pro americký trh chystá pětidveřové MiTo.

Diskuze (141)
Avatar - Loptos
5. 2. 2011 17:57
Re: Realizmus
Pre ekonomicky nevzdelanych ludi
30. 1. 2011 22:14
No problem
Ja neviem, čo sa tu stále rieši. Fiatu sa darí, za rok 2010 je v pluse cez 600mio Eur, Alfa predala cez 110 000 ks (o 0,4% menej ako v roku 2009, pričom celkový EU trh klesol až o 5%).

Darí sa Maserati, darí sa Ferrari. Bravo FIAT!
13. 1. 2011 22:02
CapsLockovy fantom opat na scene
Roztrasena ruka utiera studeny pot z cela, a nasledne stlaca klavesu CapsLock.
Oci naucenym sposobom hladaju niektore z pismen G,VW,A. Musia sa objavit v titulku prispevku za kazdu cenu. CapsLock im doda potrebny drajv
V podvedomi zacina rast pocit ukojenia....

Mozog horuckovite hlada dalsie okrasne prirovnania, riadky rychlo pribudaju
Vzrusenie dalej narasta....

Po okrasnej casti je potrebne este doplnit povinne rypnutie do niektorej z (ne)oblubenych znaciek.
Este rychlo zrevidovanie nech vzrusenie neochabne a zatial co jedna ruka sa uz nekontrolovatelne pohybuje, druha s poslednymi zvyskami sebaovladania klika na tlacitko "Odeslat prispevek"

Hotovo. Opat to bolo krasne. Majstrstyk
Muchy sa zacinaju zlietavat k novemu hov....

-----
Skoda toho Crossroadu, ze sa v EU nepredava
Avatar - skejpa
12. 1. 2011 23:58
Re: ALVWA ROMEO
Kdyby to takhle opravdu bylo, tak to tak spatny neni. Ale podle me by to dopadlo spis tak, ze by tu alfu snizili na uroven VW a design by sel do kytek. Zacali by do toho rvat koncernovy motory, trivalce a ja nevim co jeste... Obe varianty jsou mozne a obe hodne nerealne protoze fiat alfu neproda :-)
Avatar - white label
12. 1. 2011 23:10
Re: ALVWA ROMEO
:yes: