Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat chce zvýšit svůj podíl na českém trhu na 2,5 %

redakce AUTO.CZ
Diskuze (32)
Fiat chce zvýšit počet prodaných vozů na českém trhu. Pomoci má modernizovaná a rozšířená nabídka modelů.

Automobilka Fiat chce zvýšit svůj podíl na českém trhu ze současných 1,8 procenta na 2,5 procenta. Na veletrhu Autosalon v Brně to ČTK řekla ředitelka českého zastoupení skupiny Fiat Lucyna Boguszová. Podle ní je plán dlouhodobý. Firmě k tomu má pomoci širší nabídka výrobků. Fiat v Brně představil dvě novinky Fiat Freemont a vůz Lancia Ypsilon.

"Vývoj českého trhu je jiný než v minulých letech. Češi kvůli krizi kupují auta, která jsou větší a dražší," uvedla Boguszová. Firma na tuto skutečnost reaguje Fiatem Freemont. Chce vozem zacelit prostor, který ve své dosavadní nabídce měla.

"Freemont zaplňuje segment, na kterém jsme zatím nebyli," uvedla Boguszová. Jde to první model, který Fiat postavil ve spolupráci se skupinou Chrysler. "Je navržen tak, aby naplňoval různorodé potřeby lidí," uvedla Boguszová.

Firma jej u vybraných dealerů představí v polovině roku. V prodeji bude od září. Cenu Fiat dosud nezveřejnil. Ve stejné době bude na českém trhu k dispozici i nová Lancia Ypsilon. Prodeje značky Lancia byly dosud v ČR nízké. Fiat je chce zvýšit. Dosud chyběla dealerská síť. To se nyní změní. Fiat chce měsíčně prodávat na začátku kolem 30 vozů tohoto typu měsíčně.

Nová Lancia Ypsilon má pětidveřové provedení. Nová Lancia Ypsilon bude od začátku nabízena se třemi motory a sedmnácti barvami karoserie.

Skupina Fiat v současné době nabízí vozy Fiat, Alfa Romeo, Lancia a Jeep. Fiat vlastní 46procentní podíl v americkém Chrysleru. Jeho podíl se zvýší na 52 procent. V noci na dnešek to oznámilo ministerstvo financí USA. Transakce by měla americké vládě přinést 560 milionů dolarů (zhruba 9,5 miliardy Kč). Vláda do záchrany Chrysleru v roce 2009 investovala 12,5 miliardy dolarů.

Fiat plánuje do tří let představit více než 30 nových modelů včetně nového modelu Fiat Panda. "Rok 2010 byl pro nás rokem integrace s Chryslerem. Měli jsme práci na spojení skupin. Letošní rok bude rokem naší produktové ofenzivy," uvedla již dříve Boguszová. Do roku 2014 uvede na trh 34 nových modelů. "Myslím, že toto číslo je neuvěřitelné a jiná skupina tolik vozů na trh neuvede," poznamenala Boguszová.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (32)
Avatar - Barrichello
7. 6. 2011 10:02
Re: joke of the day
Jojo, Hecho en Mexiko.
Motor je italskej, almara šacuju americká, ladění podvozku - budou jiný tlumiče a pružiny a to je tak vše, a řízení bude stejný, možná jinak naladěnej psilovač.
Interiér je stejnej jako má Journey, který se dělá někdy od listopadu lonskýho roku v nový generaci, jiný je akorát logo na volantu.
Zbytek je všechno Dodge.
6. 6. 2011 13:34
Re: joke of the day
Sem věděl, že budeš vědět, na tebe je v tomhle spoleh. Tak Mexikáni dělaj ryze italský auto - motor (haha), převodovka (opravdu), hlavně to ladění podvozku a řízení, to tomu ten FIAT doala teprvě to rozhodující a hlavní. A ten interier....jak dlouho se tenhle Freemont vlastně dělá?
Avatar - Barrichello
6. 6. 2011 09:55
Re: joke of the day
Ty inteiréy byly včechny už předpřipravené než přišel Fiat, začlo to v roce 2009 interiérem RAM 1500 Laramie, mimochodem ho designoval neměc, jeep grandčíro byl taky připraven do výroby před příchodem fiatu, takže vč. interiéru a podobně na tom byly všechny další nové modely nebo facelifty, které už byly v té době dávno rozpracovány.....

Poděkování bych směřoval na adresu Cerberusu capital management, což byl poslední vlastník před příchodem fiatu, ten jaksi započal tyhle změny....
Avatar - Barrichello
6. 6. 2011 09:52
Re: joke of the day
magistr: prosímtě co je jeiného na itneriéru? podle propagačních fotek je mimo dekl volantu nachlup stejný s Journey...
Avatar - Barrichello
6. 6. 2011 09:51
Re: joke of the day
Beran: čeče netrefa, oni to lepí v Mexiku, hehehe >:D