Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500e přijíždí ve speciálních edicích. Inspirují se krásou a hudbou

Marek Bednář
Diskuze (7)

Dvě nová provedení Fiatu 500e, nazvaná „Inspired by Beauty“ a „Inspired by Music“, jsou k mání na americkém trhu. To druhé potěší zejména příznivce vážné hudby.

Elektrický Fiat 500e může být v Evropě dobře znám, v USA však očividně potřebuje nějakou tu podporu. Automobilka Fiat tedy připravila dvě speciální edice malého elektromobilu pro tamní trh, které se každá zaměřují na něco jiného.

Barvu růžového zlata nese provedení Inspired by Beauty, tedy česky „Inspirováno krásou“. Je to jediné provedení, které na tamním trhu dostane tuhle barvu, a kromě ní je zajímavé také čalounění interiéru „eko-kůží“, tedy koženkou. Nejsou do ní oděny jen sedačky, nýbrž i volant a palubní deska. Fiat se však interiérem této novinky na fotkách nepochlubil.

Video se připravuje ...

Druhá specialitka se zdá o něco zajímavější. Jmenuje se Inspired by Music, tedy česky „Inspirováno hudbou“. Tato verze je zvenčí černá a uvnitř nabízí kombinaci černého a bílého čalounění; zde už automobilka obrázky interiéru nabízí.

Gros je však v audiosystému značky JBL. Ten navíc nabízí možnost zvolit, jakou akustiku bude napodobovat. Místa podle Fiatu vybral tenorista Andrea Bocelli a je tu možnost přednesu, jako by hudebníci seděli před vámi, imitace nahrávacího studia, otevřeného amfiteátru či operního domu Giuseppa Verdiho v italské Pise.

Oba vozy nabídnou systémy pro poloautonomní jízdu úrovně 2, automatické svícení či stěrače a 42kWh baterii, která má stačit na 240 kilometrů jízdy. K objednání jsou už nyní v ceně od 36 tisíc dolarů (834 tisíc korun) a dodávky začnou ve třetím čtvrtletí letošního roku. Podle dostupných informací však zůstanou americkému trhu.

Marek Bednář
Diskuze (7)

Doporučujeme

13. 3. 2024 12:33
Re: moc líbí
Jj ten rozdíl v cenách je nejvíce vidět u Stellantisu a jejich malých modelech, viz P208 a P e208, Corsa vs e-Corsa - rozdíl ceně je klidné dvojnásobný…
13. 3. 2024 12:22
Re: moc líbí
Ano, to je pravda.
Na druhou stranu to bylo i docela logické, když se na to podíváme z hlediska automobilek.
Jednak právě u malých aut nejvíce bije do očí ten rozdíl v cenách.
A za druhé je tu vzorec EU pro výpočet pokut za flotilové emise CO2, který obsahuje hmotnostní koeficient. Čím těžší elektrický mastodont, tím více si automobilka sníží pokutu. Je to paradox, EU chce méně emisí, ale hmotnostním koeficientem zvýhodňuje těžké mastodonty. Hmotnostní koeficient mimochodem způsobil, že významná část evropských automobilek (Peugeot, Citroen, VW, Škoda, Ford, Opel) přestala malá městská auta úplně vyrábět.
Avatar - Mikesus
13. 3. 2024 12:00
Re: moc líbí
Bohužel.
Avatar - pradeda777
13. 3. 2024 11:53
Re: moc líbí
Ano, a to byla ta původní a správná myšlenka jak "vyčistit" městský vzduch....ale bohužel se to celé později zvrtlo na "závod" s dieselem "kdo dojede nejdál"....velká chyba... :-(
Avatar - KANKUNEN
13. 3. 2024 11:48
Re: moc líbí
Redakce je odpad a klidně mi dejte BAN a nechte si tady toho šaška, který se tu projevil 200x pouze nadávkou.