Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Multipla a Ducato na zemní plyn

Libor Zezulka
Diskuze (9)
Fiat představuje na českém a slovenském trhu modely Ducato a Multipla Natural Power, které pohání stlačený zemní plyn nebo benzín.

Fiat představuje na českém a slovenském trhu modely Ducato a Multipla Natural Power, které pohání stlačený zemní plyn nebo benzín. Fiat Multipla Natural Power nabízí zajímavé řešení plynových nádrží, které jsou umístěny pod podlahou a neomezují tedy zavazadlový ani vnitřní prostor. Multipla Natural Power je vybavena motorem o zdvihovém objemu 1596 cm3 s výkonem 76 kW při pohonu na benzín nebo 68 kW při pohonu na zemní plyn.

Při průměrné spotřebě 9.0 l benzínu/100 km a 8.8 l zemního plynu/100 km může na jedno natankování ujet až 840 km. Fiat Ducato rovněž spaluje stlažený plyn nebo benzín, i v tomto případě jsou nádrže uloženy pod podlahou. O kousek dále - pod kapotou - se schovává jednotka o zdvihovém objemu 1998 cm3 a výkonu 81 kW při pohonu na benzín nebo 71 kW při pohonu na zemní plyn. Při průměrné spotřebě 13.5 l benzínu /100 km a 9.3 l zemního plynu / 100 km lze na jedno natankování ujet až 880 km.

Fiat Multipla a Fiat Ducato jsou sice prvními, ale nikoliv posledními modely, které Fiat na náš trh uvede s pohonem na stlačený zemní plyn. Ve výrobním programu automobilky jsou rovněž modely Punto, Punto Van, Doblo a Doblo Cargo v provedení “Natural Power”.

Libor Zezulka
Diskuze (9)