Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat ukončí expanzi modelové řady 500. Teď je na řadě Panda

Michal Fokt
Diskuze (15)
U Fiatu si zřejmě myslí, že už se jmenuje 500 až moc modelů, a proto je na čase začít s tímto vzácným označením šetřit. Další modelová ofenziva bude v režii jiných názvů.

Lidé od Fiatu si myslí, že existuje určitá hranice pro to, co všechno se může jmenovat Fiat 500. A ta už téměř dosáhla svého maxima, což znamená, že odteď se budou muset nová auta spolehnout i na jiné hodnoty, než je roztomilý kukuč a slavné označení. 500 není podle slov šéfa značky Gianlucia Italia na rozdíl od Mini značka, ale pouze označení modelu a tudíž logicky 500 nemusí být značkou s komplexní škálou variant, od toho je tu Fiat jako takový.

Po originální pětistovce a její kabrio verzi 500C rodinku rozšířilo ještě malé MPV Fiat 500L v pětimístné verzi, které bude na podzim doplněno o sedmimístnou, čímž značka dle svých slov dostatečně pokryje nižší střední třídu, v níž se nedokázalo uchytit Bravo a napřesrok rodinku doplní malé SUV 500X. Tím podle Italia rozšiřování značky skončí, další expanze by mohla poškodit hodnotu a geny tohoto označení.

Tím ovšem technika modelu Panda neřekla své poslední slovo. Dalším krokem po uvedení modelu 500X bude nástupce hatchbacku Punto, jenž bude „trošku větší, než Panda a dobře tak pokryje segment B“. Italia tím pádem vyloučil, že by označení 500 neslo i kupé a roadster, čímž ovšem možnou existenci takových modelů v portfoliu Fiatu zcela nevyloučil.

Spolu se znovuobnoveným důrazem vlastní produkce Fiatu na ta nejmenší auta se pochopitelně uvažuje o co nejkomplexnější zaplnění segmentů A a B, takže určitě potěší i informace, že není úplně vyloučen návrat modelu Fiat Panda 100HP.

Michal Fokt
Diskuze (15)
28. 3. 2013 19:51
Re: Maléry pana účetního
Bohužel, je to tak, nebylo to ani složité hledání...
27. 3. 2013 14:05
Re: Maléry pana účetního
tak jestli je náhodou pravda že pan Fokt a nick "King" jsou identické osoby, tak to je asi absolutní dno, kam by redaktor mohl klesnout..... 8-s
27. 3. 2013 10:49
Re: Maléry pana účetního
hodnocení co mělo a nemělo vzniknout laskavě přenechej trhu s auty. Ten zatím F500L přijímá víc než dobře ;-)
Avatar - switch.man
27. 3. 2013 09:53
huráá..
..teď jde o to, jestli už to i tak nepřehnali.. s L a XL. to už neměla být 500.
26. 3. 2013 21:48
Pro ochranu duševního zdraví.........
já doporučuji si v klidu takový článek maximálně přečíst. A to je všechno. Protože v něm vlastně nejsou žádné relev....... ále co, žádné důležité informace, vlastně vůbec žádné informace, nevidím jediný důvod na něj jakkoliv reagovat. A kdyby na něj člověk zapomněl nebo ho náhodou nečetl, věřte mi, nic se nestane, ani neutrpí váš intelekt, čest nebo postavení ve společnosti.

Beru ho jen jako čtení pro ukrácení dlouhé chvíle. Velmi, velmi dlouhé chvíle. :-|