Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fisker se nevzdává: Chystá elektrické auto s křídlovými dveřmi

Michal Fokt
Diskuze (2)
Henriku Fiskerovi se povedlo získat zpět své jméno a použije jej opět k výrobě automobilu, tentokráte však čistě elektrického

Dánský designér Henrik Fisker byl z dvojice výrobců luxusních vozů s alternativním systémem pohonu tím, kdo tahal za kratší konec. Zatímco Muskova Tesla přežila, Fisker Automotive zkrachoval a jeho auto Karma dnes vyrábí čínský výrobce dílů Wanxiang pod názvem Revero Karma. Ale Fisker se snu mít vlastní automobilku nevzdává, může i nadále používat v autoprůmyslu své jméno a založil Fisker INC, která bude v Kalifornii vyrábět nové auto, tentokrát už ne hybridní, ale čistě elektrické.

Detaily ani časový plán nejsou zatím známy, ale vzhledem k tomu, že Fisker nyní ukazuje první teaser, bude auto představeno nejspíš už příští měsíc v Los Angeles nebo v lednu 2107 v Detroitu. Snímek ukazuje čtyřdveřový sedan, jehož specialitu jsou křídlové dveře vpředu i vzadu a tím pádem asi také karoserie bez středového sloupku. Pro Fiskera typické výrazné blatníky navíc prozrazují, že drží svůj typický designérský styl.

Fisker zatím prozradil je to, že auto bude postaveno z hliníku a karbonu, bude mít větší interiér, než konkurenti a na jedno nabití ujede díky inovativním akumulátorům až 640 km.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Lukin3
21. 10. 2016 20:16
Až v Detroitu
Koukám na rok představení, Detroit 2107 to je hodně daleko. :-)
Avatar - Ada je zase tady
21. 10. 2016 18:58
zbytečné snahy
co s autem do města, které vyžírá baterky jak ruský pásák... :no: