Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Fisker Karma - Reklama na sportovní hybrid

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Produkční verze sportovního sedanu s hybridním pohonem se poprvé představila v roce 2009 na lednovém autosalonu v Detroitu a následně měla evropskou premiéru v Ženevě. Výroba sice ještě nebyla spuštěna, ale automobilka zveřejnila novou reklamu.

Může se zdát, že se ve společnosti Fisker Automotive nic moc neděje, ale stále se zde pracuje na vývoji sportovně laděného plug-in hybridu Karma a od něj odvozených modelů. Letos na jaře se v Ženevě představil nový prostorový rám, vyrobený z hliníkové slitiny.

Hybridní pohonná soustava modelu Karma nese označení Q-Drive. V přídi vozu je umístěn dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 191 kW (260 k), spolupracující s dvojicí elektromotorů, poskytujících výkon 297 kW (403 k).

Elektrická pohonná jednotka je napájena lithium-iontovými bateriemi od společnosti A123 Systems.

Doporučujeme
Fisker koupil továrnu GM ve Wilmingtonu
Fisker v Ženevě představí nový hliníkový rám pro model Karma

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - salamoon
25. 8. 2010 21:44
krasa
fantasticke auto,akurat ten vykon elektromotorov v clanku nieje nahodou celkovy vykon auta? >:D
25. 8. 2010 14:40
BTW :-)
nevim ted me to jen tak napadlo vim ze je to nejspis konpirace ale
IRAK= obrovske zasoby ropy, tj.:nafta, benzin
AFGANISTAN= obrovske zasoby lithia, tj.: LiIon, LiPol, LiFe akumulatory

>:-[]
25. 8. 2010 14:24
A123 Li-Ion?
A123 co vim tak dela LiFe (LiFePO4) a pokud se jim tam podari narvat dostatecne mnozstvi tehle clanku tak by to melo byt na pohodu

jdou totiz nabijet obrovskym proudem takze pri brzdeni muze vic rekuperovat, aneb k cemu rekuperace kdyz pri brzdeni nejsou baterie schopny pojmout tolik energie a musi ke slovu zase prijit kotouce?

zadalsi maji obrovskou zivotnost takze by to melo vyrazne redukovat naklady na repasi aku(pokud bude vubec nutna napr za 10let)

no a co je na tom spatne? ma to byt plug-in hybrid a LiFe nejsou zrovna nic extra v kapacite takze to ciste na elektriku dojede malo nebo to bude strasne tezke a drahe

osobne bych tam nejradsi videl neco na bazi hyperionu G3 nebo polyquestu ti co vim tak s A123 dokonce spolupracuji(ci dokonce je to jedna firma-ENERLAND)