Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Motor sdělil Mayové, že se připravuje na odchod z Británie

ČTK
Diskuze (29)
Americká automobilka Ford Motor sdělila britské premiérce Therese Mayové, že zintenzivnila své přípravy na přesun výroby z Británie. Informoval o tom list The Times.

Firma v Británii provozuje dvě továrny na výrobu motorů a minulý měsíc uvedla, že pokud Londýn opustí Evropskou unii bez dohody, mohlo by ji to stát až miliardu dolarů (zhruba 23 miliard Kč).

Před riziky, jaká by mohl brexit bez dohody přinést, varují i jiné automobilky a další výrobci. Zmiňují vyšší cla, přerušení dodavatelských řetězců a ohrožení pracovních míst. Británie by EU měla opustit už 29. března.

Ford ve vyjádření zaslaném agentuře Reuters dodal, že brexit bez dohody by byl pro jeho výrobní operace v Británii katastrofou. "Podnikneme veškerá opatření, abychom ochránili konkurenceschopnost našeho evropského podnikání," uvedla automobilka a dodala, že již dlouho naléhá na britskou vládu a parlament, aby spolupracovaly, a zabránily tak hrozbě odchodu země z EU bez dohody. Ford zaměstnává v zemi asi 13.000 lidí.

Výrobce automobilů Nissan Motor minulý týden uvedl, že ruší plán na výrobu svého nového sportovně-užitkového vozu X-Trail v Británii a bude jej vyrábět pouze doma v Japonsku. Vysvětlil, že nejistota kolem brexitu mu neumožňuje plánovat budoucnost.

Ford je v Británii nejprodávanější automobilovou značkou a ta je pro něj zase třetím největším trhem, uvedla agentura Reuters. Do země směřuje téměř každé třetí auto vyrobené v továrně Fordu v německém Kolíně nad Rýnem.

ČTK
Diskuze (29)
17. 2. 2019 22:33
Re: Hmm...
Tak nemají dělat ponorky, střely a letadla, když není na chleba """
Avatar - praděda7
15. 2. 2019 15:50
Re: Hmm...
Protiruské weby žádné nejsou, protože nejsou potřeba..... >:D
15. 2. 2019 14:04
Re: Hmm...
No čísla som nevidel, ale začínaš sa v tom zamotávať. Ropa sa v 2018 predávala drahšie ako v 2017 a export bol tiež vyšší, takže tam k zhoršeniu prísť nemohlo. Okrem toho napríklad v Mexickom zálive sa ťaží z väčšej hĺbky a na mory a vychádza to. Pokles domácej meny zvýrazňuje plusovú bilanciu zahraničného obchodu. Ľudia si síce nemôžu dovoliť v zahraničí vyprodukovaný tovar, ale kasa sa plní a je vecou štátu, ako sa tie peniaze použijú.
No a Dôchodky? Dôchodkoví vek v Rusku sa posnul z 55 na 60. Ak to porovnám cez priemerný vek, tak teraz sú na tom podobne ako my.
Avatar - twistedTSD
15. 2. 2019 13:45
Re: Hmm...
Když čtu komentáře na sociálních sítích, tak mi přijde, že brexitáři žijí v paralelním vesmíru, v němž je Británie silné a nezávislé impérium. Takovým holt nic jiného než padnout na hubu nepomůže.
15. 2. 2019 13:44
Re: Hmm...
Tak daj nejaký proti ruský, nech si to spriemerujem.