Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Convertible: Facelift pro rok 2018

Michal Fokt
Diskuze (0)
Krátce po představení modernizovaného kupé Ford ukázal také dva snímky chystané faceliftované verze kabrioletu.

Ford minulý týden zveřejnil fotografie modelu Mustang 2018, na němž byl spáchán facelift. Změny se budou týkat jak vzhledu, tak techniky. Co se zevnějšku týče, nový je přední nárazník, masky chladiče, ale i kapota a světlomety. Na zádí byl upraven tvar sdružených svítilen s LED a i zde se objevuje nový nárazník. Navíc nabídku příplatků rozšiřuje zadní spoiler.

Není nač čekat a tak nyní Ford zveřejnil také první snímky modernizovaného kabrioletu. Pravda, není jich zrovna mohlo, ale vše nasvědčuje tomu, že rozsah změn bude identický. Totéž zle očekávat uvnitř - analogové přístroje mohou být nahrazeny 12" displejem s třemi režimy zobrazení. K dalším novinkám v interiéru patří čalounění středové konzole s ručním prošíváním, upravené kliky dveří a ovladače na palubní desce z hliníku či za příplatek nabízený příplatkový volant nebo aplikaci FordPass pro chytré telefony umožňující prostřednictvím infotainmentu Ford SYNC na dálku zámky dveří, startování a rovněž určení polohy vozu.

Co se nabídky pohonných jednotek týče, hlavní změnou je vyřazení motoru V6 3,7 litru, jehož roli plně převezme čtyřválec 2.3 EcoBoost s vylepšenou odezvou. Pětilitrový osmiválec s novým vstřikováním paliva, vyšším kompresním poměrem i otáčkami přinese lepší dynamiku při nižší spotřebě paliva a verze Mustang GT dostává aktivní výfukový systém. Všechny verze také mají mít k dispozici adaptivní magnetické tlumiče. Auto bylo oficiálně představeno na lokálních autosalonech Jižní Karolíny a Kentucky, v Ženevě tedy půjde už "jen" o evropskou premiéru.

A když už tu máme Ford Mustang, podívejte se také na vizualizaci Fordu Mustang Sedan od známého maďarského virtuálního tunera X-Tomi. Mustang ve stylu BMW 6 Grand Coupe? To by vůbec nemusel být špatný nápad, co říkáte?

Michal Fokt
Diskuze (0)