Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford oficiálně představuje omlazený Mustang (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (56)
Ford na video odhalující upravený design modelu Mustang navazuje kompletním představením modernizace designu i techniky pro modelový rok 2018.

Ford Mustang šesté generace byl jako globální model oficiálně představen 5. srpna roku 2013 a na severoamerický trh vstoupil s modelovým rokem 2014, zatímco Evropa se počkala ještě o něco déle a například na českém trhu jsme se dočkali až v roce 2015.

Pony car i přes svůj mladistvý vzhled a různé termíny zahájení prodeje je tedy již přes čtyři roky starý a má tedy nárok na výraznější omlazení než jsou jen pouhé úpravy nabídky barev laků karoserie a výbavy interiéru.

Nejvýraznější změnou, kterou již odhalilo video, je nový design předních i zadních partií, přičemž v oblasti přídě došlo k výraznějším a na první pohled viditelným změnám.

Nové jsou vpředu tvary nárazníku, masky chladiče, kapoty motoru i hlavních světlometů, tvořených LED. Na zádí byl upraven tvar koncových svítilen z LED a i zde narazíme na nový nárazník. Navíc se objevuje nový příplatkový zadní spoiler. Omlazení designu exteriéru zasáhlo i nabídku odstínu laků karoserie, které rozšířil nový s označením Orange Fury a v případě kol lze volit z tuctu různých provedení.

Podobně výrazné proměny jako exteriér se dočkal do jisté míry i interiér, který sice zůstal věrný původním tvarům, ale analogové přístroje mohou být za příplatek nahrazeny novým 12palcovým digitálním přístrojovým štítem. Ten nabízí tři režimy zobrazení pojmenované normal, sport a track.

K dalším novinkám v interiéru patří čalounění středové konzole s ručním prošíváním, upravené kliky dveří a ovladače na palubní desce z hliníku či za příplatek nabízený příplatkový volant nebo aplikaci FordPass pro chytré telefony umožňující prostřednictvím infotainmentu Ford SYNC na dálku zámky dveří, startování a rovněž určení polohy vozu.

Rozšíření se dočkala i nabídka bezpečnostních asistenčních systému a modernizovaný Ford Mustang může disponovat přednárazovým systémem s detekcí chodců, sledováním únavy řidiče, varováním při opuštění jízdního pruhu a kontrolou vzdálenosti od vpředu jedoucích vozidel.

Pod kapotou, resp. v nabídce pohonných jednotek je nejzadnější změnou, že od modelového roku 2018 již nebude v nabídce atmosférický vidlicový šestiválec o objemu 3,7 litru, který podle automobilky nabízí horší dynamiku i spotřebu paliva než přeplňovaný čtyřválec 2.3 EcoBoost. Ten se naopak dočkal úprav, které mají dále vylepšit jeho odezvu na sešlápnutí akcelerátoru.

Pětilitrový osmiválec s novým vstřikováním paliva, vyšším kompresním poměrem i otáčkami má nyní rovněž nabídnou lepší dynamiku při nižší spotřebě paliva, ale konkrétní údaje prozatím nejsou k dispozici. Pro osmiválcový Ford Mustang GT je vyhrazen aktivní výfukový systém upravující jeho zvukový projev.

Oba motory, které zůstávají v nabídce, mohou spolupracovat s přepracovanou šestistupňovou manuální převodovkou s dvoukotoučovou spojkou a dvouhmotovým setrvačníkem nebo novou desetistupňovou automatickou převodovkou s rychlejšími změnami převodových stupňů. Výrazně zlepšit se mají díky nové převodovky časy zrychlení.

Ford Mustang GT pak může být navíc v rámci příplatkového paketu Performance osazen adaptivními magneto-reologickými tlumiči MagneRide, jimiž dosud disponoval pouze model Shelby GT350.

Modernizovaný Ford Mustang modelového roku 2018 se na americkém trhu začne prodávat podle zdejší tradice na podzim letošního roku. Do Evropy se však patrně dostane s několikaměsíčním zpožděním, možná tedy až v příštím roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (56)
20. 1. 2017 09:06
Re: Jaguar
Máš pravdu... :-)

Jen otázka - umíš si představit mít Camaro/Mustanga na každodenní ježdění Praha a okolí? Teď bych neřešil spotřebu, spíš jestli ta auta mají nějakou vlastnost, která by strašně otravovala...?
Avatar - Barrichello
19. 1. 2017 19:31
Re: Jaguar
Kdo nemá v hlavě řezanku si asi umí zjistit že to Camaro nestojí 3 mega, kdo jí tam má tak at si závidí....Jeho boj.
19. 1. 2017 18:18
Re: Jaguar
To není moje čecháčkovství, ale bohužel realita.... Mně je to celkem jedno, ale jsem před tím ze všech stran varován...
Avatar - Barrichello
19. 1. 2017 12:44
Re: Jaguar
Camaro a Mustang se kupují jako druhý auto na víkendy, ne v tom objíždět klienty. Samo pokud nejsi nadšenec.

A at si každej myslí co chce, jeho problém. Tohle zaprděný čecháčkovský "co by tomu řekli sousedi, klienti, kamarádi, babička a kýho vejra kdo další mě hrozně fascinuje >:D
Avatar - removed
19. 1. 2017 09:37
Re: Jaguar
klienti mívají krásné asistentky... krásné asistentky mají rychlý přístup ke klientovi...
;-)