Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford oživí jméno Puma prostřednictvím nového modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Ford na přelomu tisíciletí nabízel atraktivní sportovní kupé, které neslo jméno Puma. Nyní se údajně připravuje návrat tohoto jména, ale na nové kupé se těšit nemáme.

Ford vyráběl dodnes populární model Puma v letech 1997 až 2002 primárně pro evropský trh. Malé sportovní kupé stálo na základem tehdejší generace modelu Fiesta a pod kapotou mohlo mít zážehový čtyřválec o objemu 1,4 l, 1,6 l nebo 1,7 l. Motory poskytovaly výkon od 67 kW (91 k), přes 76 kW (103 k) až po 92 kW (125 k). Pro Velkou Británii vznikla speciální série vozů, jejichž čtyřválec o objemu 1,7 l měl výkon 114 kW (155 k).

Dodnes platí model Puma za velmi schopný malý sportovní automobil, jehož ovladatelnost a jízdní výkony plně korespondují s jeho dynamickým zevnějškem. Ford se nyní údajně připravuje oživit jméno Puma u nového modelu, ale nové generace malého sportovce se přitom dočkat nemáme.

Podle informací, které získal australský magazín GoAuto připravuje Ford použití jména Puma pro malé SUV s pohonem všech kol. Tato novinka má v nabídce značky doplnit již potvrzený model Bronco.

Označení Puma má Ford podle neoficiálních informací využít pro nové SUV v Austrálii a na Novém Zélandu, ale na severoamerickém a evropském trhu je jeho použití nejisté a objevují se zprávy o možném využití jmen Maverick a Timberline.

Nové SUV má údajně vynikat svými schopnosti v terénu a představovat přímou konkurenci například pro Jeep Renegade. Premiéra tohoto modelu se očekává v letech 2019 nebo 2020, ale zmiňováno je i jeho uvedení na trh až kolem roku 2023.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - lamal
24. 11. 2018 17:17
names
zufalost fordieho marketingu nepozna hranic, jasne puma bude zase nejake zhovadene SUV alebo crossover ... hnus
Avatar - 3_diamanty
24. 11. 2018 13:48
Re: Takže
je fakt ze puma by mohla nahradit ecosport casom .... a nielen mimo ameriky ale aj v juznej amerike v brazilii .. ved uvidime .... tazko dopredu ale odpovedat na otazku ze co bude za 2-3 roky... obzvlast v auto svete je to fakt tazko ... ale tiez som zvedavy .. ved dockame sa :yes:
Avatar - wakantanka
24. 11. 2018 13:38
Takže
Ecosport mimo južnej Ameriky skončí?
Avatar - 3_diamanty
24. 11. 2018 13:34
Re: SUV
no ja sa tesim na novu terennu pumu :yes: ...

aj meno mi sedi... parada :yes:

vsetko je len vec zvyku.. ani posledna felda nebola kabrio ako ta z minulosti.. ani sucasny rapid nie je 3 dverak ako ten z minulosti a ono to aj tak funguje... takze je podla mna zbytocne sa nasierat nad blbostami ktore idu stejne mimo nas ... ;-)

ale inak to ze koncia nam obecne kupatka aj trojdveraky .. aj kabria a MPV je dan za dnesnu biznis dobu.. na cele ktorej je kto iny.. no opat len clovek... ze jo.. tak ale ked do pekla tak aspon na poriadnom koci ... taka doba :-|
24. 11. 2018 11:56
SUV
Tak nějak mě už začínají s.r.á.t. ty malé SUV a čtyřdveřové Coupé je na čase aby se zase automobilový svět vrátil do normálu a značky si přestali vykrádat svá jména (Puma ,Eclipse atd ) na odulé bramboroidní sportutilityvehikly