Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Tourneo Courier je nejmenší z rodinných dodávek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Ford na IAA představuje Tourneo Courier v sériové podobě. V nabídce značky se tento model představuje osobní alternativu k čistě užitkovému Transitu Courier.

Nový Ford Tourneo Courier měl ve své přeprodukční podobě světovou premiéru na letošním autosalonu v Ženevě, kde se představil po boku větších modelů Tourneo Connect a Tourneo Custom. Nyní se tento nejmenší zástupce rodiny Tourneo představuje ve Frankfurtu nad Mohanem v sériovém provedení.

Ford Touneo Courier je dvojčetem Transitu Courier představeného na letošním dubnovém veletrhu užitkových vozidel v Birminghamu. Základem osobního i dodávkového provedení je technika modelů Fiesta a B-Max a jsou pro ně charakteristické relativně malé půdorysné rozměry v kombinaci s vyšší stavbou karoserie, dlouhé 4,16 m.

Přistup do pětimístného interiéru Tournea Courier umožňují dva páry dveří, z nichž ten druhý je posuvný. Prostor pro pětici cestujících má nabízet řadu uložných prostor od velké středové konzole schopné pojmout složku formátu A4 nebo malý notebook přes stropní schránky až po zásuvku pod sedadlem řidiče. Dokovací stanice v horní části palubní desky umožní uložit a nabíjet mobilní zařízení jako mobilní telefon nebo satelitní navigaci. Zadní sedadla jsou dělena a sklopná v poměru 60:40.

Výbava modelu Tournea Courier má obsahovat mimo jiné Ford SYNC s automatickým tísňovým voláním, Ford SYNC AppLink, zadní parkovací kameru, Easy Fuel nebo omezovač rychlosti.

K pohonu novinky poslouží přeplňovaný zážehový tříválec 1,0 EcoBoost s výkonem 74 kW nebo vznětové čtyřválce 1,5 a 1,6 Duratorq TDCi s 55 a 70 kW. Na přání bude pro všechny tři motorizace k dispozici start-stop systém.

Prodej Fordu Tourneo Courier na evropském trhu se má rozběhnout v polovině příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
12. 9. 2013 13:07
Re: To je ale...
Respektive nefunguje vůbec.
Tohle se fakt nepovedlo...
12. 9. 2013 11:01
Re: To je ale...
Ta maska tam moc nefunguje. ;-\
11. 9. 2013 21:54
Re: To je ale...
velmi pekne, urcite krajsie ako Kangoo a Doblo, dokonca krajsie ako Partner/Berlingo. len z tych fordackych nazvov som uz dost dopleteny (Courier, Connect, Custom, trva mi vzdy par sekund, kym to spravne zaradim). v zasade ale palec hore.
11. 9. 2013 19:22
Re: To je ale...
Určite krajšie ako Roomster.
11. 9. 2013 18:21
To je ale...
...hnus, velebnosti.

[odkaz] 8-s :no: