Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford vyzdvihuje přednosti systému IVDC nabízeného pro nové Mondeo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Nová generace Fordu Mondeo, která se ve své sériové podobě představila na letošním ženevském autosalonu, může být na přání vybavena interaktivním řízením jízdní dynamiky IVDC, dostupným pro všechna provedení kromě základního.

Ford v tiskové zprávě, která se věnuje tomuto systému zdůrazňuje, že systém interaktivního řízení jízdní dynamiky IVDC zlepšuje ovladatelnost, stabilitu a výkon brzd. Společně s ním může být do vozu namontován i systém Hill Launch Assist, zabraňující samovolnému rozjezdu ze svahu tím, že udržuje tlak v brzdovém okruhu ještě dvě a půl sekundy po uvolnění brzdového pedálu.

Společně se systémem IVDC dostane zákazník také plynule nastavitelné tlumiče CCD, které mění své vlastnosti podle aktuálních provozních podmínek. Tento systém ověřuje každé dvě desetiny vteřiny nastavení tlumičů a naklánění karoserie při brzdění, akceleraci nebo v zatáčkách. Řidič přitom může volit jeden ze tří režimů nastavení – sportovní, standardní a komfortní. V případě potřeby systém samočinně nastaví sportovní režim a zabrání tak přílišnému náklonu karoserie a případnému smyku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
5. 9. 2007 07:47
IVDC
Samozrejme ze opel ale i jine znacky mely nebo maji v nabidce podobny system. Ford to ale zdokonalil a pouzil na svym uz tak dokonalym podvozku. Ford ma pravo se takovou veci chlubit ponevadz v segmentu Mondea mu podvozkem konkuruje jen BMW 3
Avatar - sargis
5. 9. 2007 00:25
Re: IDS
Nie, nie je tam system brzdenia pri jazde z kopca. Asi nebyva kazdy v rokline. A skus si ten prd vyskusat, hodnotenia ako toto maju vypovednu hodnotu igelitovej tasky.
Avatar - misoo
4. 9. 2007 19:52
Re: IDS
ano, opel ponuka nieco podobne a dokonca uz v Astre ! :yes:
Avatar - sargis
4. 9. 2007 15:50
IDS
Nema nieco podobne Opel v ponuke cez 3 roky? Sice to takto neproklamuje, ale podla vsetkeho ide o to iste. Mozno to nema tak integrovane ako Ford.