Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Freestream T1: maximální rychlost 322 km/h

Libor Zezulka
Diskuze (47)
Co vznikne, když se parta techniků, designérů a manažerů, kteří pracovali pro McLaren, rozhodne odejít a založit vlastní firmu? Supersport T1.

Zhruba před rokem se parta techniků, designérů a manažerů McLarenu rozhodla odejít, založit si vlastní společnost Freestream Cars a vyvinout supersport, který nastaví nová měřítka designu a výkonu v jednom z nejprestižnějších segmentů. Výsledek více než ročního snažení má jméno T1 a potenciálním kupcům slibuje několik NEJ. Nový majitel T1 získá sporťák s originálním designem, ale především protkaný technologiemi používanými ve vozech Formule1.

Skořápku z uhlíkových vláken konstruktéři natáhli na pevný avšak lehký rám a kvůli minimalizaci nákladů na opravu rozvrhli supersport do několika sekcí. Při lehčí nehodě proto nebude nutné vyměnit polovinu vozu, ale pouze poškozenou část. Dostatečný přítlak ve vysokých rychlostech zajišťuje několik nastavitelných spoilerů a důmyslný tvar kokpitu. Motor se usadil u zadní nápravy, na kola proudí síla skrze šestistupňovou sekvenční převodovku.

Přeplňovaný osmiválec 2.4 litru poskytuje výkon 367 kW při 5000 otáčkách a dovoluje T1 zrychlit z 0 na 96 km/h za 2,5 sekundy. Rychlosti 160 km/h vůz dosáhne za pět sekund, maximální rychlost činí 322 km/h. Palivová nádrž pojme 50 litrů. Tým Freestream Cars slibuje potenciálním zákazníkům nezapomenutelný jízdní zážitek a nízký objem produkce, tedy vysokou exkluzivitu vlastnictví vozu. Cenu čtyři metry dlouhého a dva metry širokého supersportu společnost zatím neuvedla.

Libor Zezulka
Diskuze (47)