Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW chce vyrábět s firmou GAZ auta v Rusku, včetně škodovek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Podle zdrojů bude podnik vyrábět škálu vozů značky Volkswagen, včetně modelu Jetta. Z vozů automobilky Škoda má vyrábět modely Octavia a Yeti.

Německá automobilka Volkswagen a ruská automobilka GAZ plánují vytvořit společný podnik na výrobu aut v Rusku. V závodě s kapacitou 300.000 vozů ročně se mají vyrábět i modely české automobilky Škoda Auto. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje z automobilového průmyslu.

Podle zdrojů bude podnik vyrábět škálu vozů značky Volkswagen, včetně modelu Jetta. Z vozů automobilky Škoda má vyrábět modely Octavia a Yeti.

Ruská tisková oddělení obou automobilek se ke zprávě odmítla vyjádřit. Volkswagen však již v říjnu uvedl, že vede pokročilá jednání o výrobě aut v Rusku s automobilkou GAZ.

GAZ je součástí impéria miliardáře Olega Děripasky. Společnost vyrábí hlavně lehké užitkové vozy. V minulosti měla automobilka v plánu vstoupit do aliance a německým Opelem v rámci společné nabídky na převzetí, kterou předložily ruská Sberbank a kanadská Magna International. Z dohody však nakonec sešlo a GAZ zůstal bez zahraničního partnera.

Celkový prodej automobilů v Rusku se v loňském roce díky oživení ekonomiky a programu šrotovného zvýšil o 30 procent na 1,91 milionu vozů po předloňském propadu o zhruba polovinu. Podle předpovědi poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers by se prodej osobních aut v Rusku měl letos zvýšit o 20 až 35 procent, hlavně díky šrotovnému.

Z oživení poptávky po autech v Rusku těží i Škoda. Loni v Rusku prodala 45.631 vozů, o 38 procent více než v předchozím roce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
19. 2. 2011 22:04
Re: ...
zas tak do podrobna sem to nezkoumal..jen tak na prvni pohled sem to sem svihnul...jinak audi samozrejme taky preskopirak...
19. 2. 2011 19:10
BRAVWO GAZ-VW
Tak odedneška bude GTI místo obligátního "bravwo porsche-vw" používat:

BRAVWO GAZ-VW
Avatar - white label
19. 2. 2011 14:40
Re: ...
Zřejmě se ti v té "gumové" vířivce uvařil karfiol... >:-[]

Čenu se to asi tak může víc podobat?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
19. 2. 2011 13:24
...
to je až nehezký,jak je to zezadu podobný BMW E92...
19. 2. 2011 10:38
VW + GAZ
No ešte aby honba VW za statusom najväčšieho výrobcu áut na svete nedošla tak ďaleko, že na cestách sa objaví niečo v štýle "VW - Kalina" :-|