Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Caddy bude chytřejší. Dostane umělou inteligenci a nové pomocníky

Ondřej Šámal
Diskuze (10)

Nejmenší užitkový volkswagen pro modelový rok 2025 prochází mírnou technologickou modernizací, která vedle povinných asistentů přináší například také podporu umělé inteligence.

Od letošního července začnou v Evropské unii platit nová pravidla, která upravují například standardní nabídku jízdních a bezpečnostních asistentů u nových automobilů. Na to vedle jiných automobilek reaguje také divize Volkswagen Užitkové vozy, která představila upravenou podobu svého nejmenšího modelu Caddy.

Ten pro modelový rok 2025 již v základu u všech variant nabídne rozpoznávání dopravních značek, upozorňování na překračování povolené rychlosti, sledování pozornosti řidiče, upozornění na jeho možnou únavu a parkovací senzory.

Novinkou jsou také plně digitální palubní přístroje, jež jsou dostupné pro všechny verze. U osobního provedení zaujme nový multimediální systém s desetipalcovým středovým displejem, který na přání nabídne hlasovou asistentku IDA s funkcemi VW Connect Plus a podporou umělé inteligence skrze službu ChatGPT, kterou najdeme i v dalších volkswagenem a též ve vybraných škodovkách.

Nabídku užitkového Volkswagenu Caddy rozšířily boční a hlavové airbagy, ukazatel tlaku v pneumatikách, sledování provozu před vozem s rozpoznáváním chodců a cyklistů a udržování v jízdním pruhu. Stejně jako u osobní verze se do standardní výbavy dostává multifunkční volant.

Video se připravuje ...

Tisková zpráva nezmiňuje nejslabší diesel 2.0 TDI s 55 kilowatty, který je na českém trhu u osobní verze dostupný pouze u základní varianty Caddy. S výkonnějšími variantami se 75 a 90 kilowatty se ovšem nadále počítá. Chybět nebude ani zážehový čtyřválec 1.5 TSI o výkonu 84 kW, který spolu s vrcholným dieselem můžete mít s dvouspojkovou samočinnou převodovkou DSG. Pohon všech kol i nadále zůstane vyhrazen naftovému čtyřválci s 90 kilowatty.

Ondřej Šámal
Diskuze (10)

Doporučujeme

22. 4. 2024 17:58
Re: Re: Doteď jsem neporozumněl přínosu
Dobře ti hrabe ;-)
Avatar - xxc
22. 4. 2024 16:31
Re: Re: Doteď jsem neporozumněl přínosu
Obmedzenosť ľudí nemá hraníc, mohlo to pomôcť tak, že keď bude dochádzať cement, tak tu dodávku pošlem do obchodu, nech jej naložia 4 vrecia cementu v drive in a nechám na palube kartu, nech to zaplatia. Kitt by to zvládol.
22. 4. 2024 14:24
Re: Doteď jsem neporozumněl přínosu
Je to VW takže to bude za příplatek, tedy může nás to nechat chladnými :D
22. 4. 2024 13:12
Re: Doteď jsem neporozumněl přínosu
Keď už, tak Caddy by mohla dostať palubku s tlačítkami a aspoň ľahšie zadné sedadlá, ak už nie sklopné do roviny s podlahou kufra, ako to má konkurencia. Potešili by solídne predné hmlovky dolu v prednom spojleri nízko nad cestou a tiež poriadna zadná náprava namiesto toho pseudoverglu, čo tam je. A ako čerešničku na torte, aspoň pre osobné verzie, skryté lišty bočných odsuvných dverí a otváracie okná vzadu bez príplatku.
22. 4. 2024 13:06
Re: Doteď jsem neporozumněl přínosu
Od teba som nič iného ani nečakal.