Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Passat sedan opravdu bude! Vypadá jako náš návrh

Ondřej Šámal
Diskuze (4)

Tříprostorová verze nové generace modelu Passat se nakonec skutečně představí. V Evropě si ovšem o ní můžeme nechat jen zdát, tady frčí hlavně kombíky.

Teprve před několika dny jsme zveřejnili vizi grafika Honzy Lušovského, který nám „nakreslil“ devátou generaci (pokud tedy počítáme i větší facelifty) Volkswagenu Passat v tradičním provedení sedan. S tím se muselo aktuální vydání rozloučit. Evropští zákazníci se totiž od klasického segmentu D odvracejí a dávají přednost podobně velkým crossoverům a SUV, Volkswagen se proto rozhodl u svého legendárního modelu nabízet pouze populární kombi Variant.

Zbytek světa má ovšem v mnoha ohledech jiné chutě než Evropané, což platí například o Číně. Ta sedany kvůli jejich reprezentativnímu vzhledu stále miluje. Také proto zde Volkswagen brzy představí novou generaci zmíněného modelu Passat s tříprostorovou karoserií.

Design přední části prakticky odpovídá evropskému sourozenci, jehož vývoj dostala na starost Škodovka. Exteriér velmi připomíná naše představy od Honzy Lušovského. Ve srovnání s kombíkem je o poznání delší, přerůstá totiž pětimetrovou hranici, zatímco „náš“ variant dosahuje délky 4917 milimetrů. Do šířky má vůz 1,85 metru, na výšku pak 1488 milimetrů. Rozvor se protáhl na 2870 mm, což je o necelých 30 milimetrů více než u Passatu Variant.

Zatímco v Evropě budou hrát prim diesely 2.0 TDI, Čína se minimálně zpočátku dočká pouze dvou zážehových motorů. Základní čtyřválec 1.5 TSI o výkonu 118 kW doplní 2.0 TSI se 162 kilowatty. V obou případech bude standardem automat a pohon předních kol.

Video se připravuje ...

Volkswagen Passat bude mít v Číně zajímavou pozici. Německá automobilka totiž ve spolupráci s místní značkou FAW nedávno představila velmi podobný sedan Magotan s pětimetrovou karoserií a totožným rozvorem, který bude taktéž pohánět zmíněné dvoulitrové TSI. Klasický passat zase pochází ze společného podniku s koncernem SAIC, pod který spadá například MG.

Ondřej Šámal
Diskuze (4)
Avatar - Seeloewe
18. 4. 2024 06:33
Ne nevypadá
Návrh od vašeho malůvkáře, matlala, co u byl před pár dny k vidění, tak rozhodně nevypadá. A pokud to někdo u Vás v redakci tak vidí, měl by urychleně podstoupit důkladné vyšetření zraku.
Avatar - chcíplý pes
17. 4. 2024 23:20
Re: ???
Souhlasím s tebou, kArese!
17. 4. 2024 22:29
Re: ???
Haha tojo :yes:
Avatar - Pepa_007
17. 4. 2024 21:01
???
Vypadá to jako nějaký čínský auto.