Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gumpert údajně koupila skupina investorů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německý výrobce supersportů Apollo má údajně nové majitele z Hong Kongu a můžeme se těšit na jeho expozici na březnovém autosalonu v Ženevě.

V průběhu roku 2015 se o malé automobilce z Altenburgu příliš nemluvilo, ale podle informací, které získal web GTspiritGumpert nového majitele, jímž má být skupina klientů společnosti SPS Automotive Performance.

Tato firma se v Hong Kongu specializuje na prodej a servis exkluzivních modelů značek Mercedes-Benz, Porsche, Maserati, Ferrari, Lamborghini, McLaren a Bugatti.

Bližší informace ohledně změny majitele Gumpert GmbH prozatím nejsou k dispozici, ale na tuto zprávu navazují spekulace ohledně restartu výroby prozatím jediného sériového modelu značky, jímž byl supersport Apollo a dokončení vývoje modelů Tornante a Explosion.

Očekává se, že noví majitelé vyšlou Gumpert na březnový autosalon v Ženevě, kde se nejspíš neobjeví žádná novinka, ale budou zde odhaleny plány automobilky pro nejbližší budoucnost.

V nich budou nejspíš figurovat již zmiňované modely. Nejmladším z nich je kompaktní kupé Explosion s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem v přídi a pohonem všech kol, jehož premiéra se odehrála na autosalonu v Ženevě v roce 2014.

Z konceptu v sériový model se nejspíš promění i supersportovní kupé Tornante s technikou Apolla ukrytou pod karoserií od milánské karosárny Touring Superleggera, které mělo premiéru na ženevském autosalonu v roce 2011, ale právě díky finančním problémům Gumpertu skončilo u ledu.

S ohledem na prakticky kusovou produkci vozů značky Gumpert je pravděpodobné, že v nabídce značky zůstane zachován i model Apollo, který vstoupil na trh sice již v roce 2005, ale stále umí ohromit svými výkony.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)